Táborský dal nejhezčí gól roku 2010
Klub

Táborský dal nejhezčí gól roku 2010

Redakce

V divácké anketě pořádané Českou televizí fotbalové příznivce nejvíce zaujal gól boleslavského Iva Táborského z března loňského roku. Střelec si odnesl křišťálovou kopačku pro autora nejhezčího gólu roku 2010.

Táborského konkurenty v loňské anketě byli David Lafata, Michal Ordoš, Tomáš Frejlach, David Kalivoda, Petr Papoušek, Luboš Loučka a Jiří Štajner. Předchozí dva ročníky (2008 a 2009) vyhrál Petr Švancara. V roce 2010 se však mezi nominované kanonýry neprotlačil a tak na vytoužený hattrick nedosáhl.

Ivo Táborskému se výjimečná trefa povedla 27. března 2010 v utkání FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 4:0. Ve 23. minutě se na levé straně uvolnil Mendy a technickým obloučkem našel na hranici trestného území Táborského, který předvedl perfektní nůžky a v akrobatické pozici se ranou přes hlavu trefil k pravé tyči. Plzeňský gólman Daněk byl bez šance. Táborského gól otevřel skóre utkání a další přidali do přestávky Sylvestre a ve druhé půli Sedláček s Poláčkem.
Parádním gólem Ivo Táborský vystřelil cenu za nejlepší gól měsíce března a křišťálovou kopačku za nejlepší gól roku 2010.

V rámci slavnostního ceremoniálu s předáváním ocenění Ivo Táborský v krátké televizní grotesce předvedl, že má smysl pro humor, když televiznímu redaktorovi Kalousovi předvedl, jak trénuje stříhání nůžkami krejčovskými na papírových vystřihovánkách a zahradními při zarovnávání křoviska.

V dosavadní prvoligové kariéře má na svém kontě 117 startů a 17 gólů v Gambrinus lize. Ten oceněný z března 2010 byl v pořadí třináctý. „Byl to první gól nůžkami v kariéře a doufám, že se mi ještě podobný povede," pravil dobře naladěný pětadvacetiletý střelec. „Oblíbená čísla mám, ale třináctka mezi ně nepatří," odpověděl na dotaz televizního komentátora Bosáka.
Táborský televizním divákům prozradil, že střelbu včetně akrobatických nůžek často trénuje a tak úspěšnou ránu proti Plzni zvládl bez obtíží i bolestivých následků po pádu na trávník.

Při přebírání hlavní ceny poděkoval všem, kteří pro jeho gól hlasovali, a především tatínkovi, který je jeho největší a nejvěrnější fanoušek. „V Mladé Boleslavi jsem hodně spokojený a k maximální spokojenosti mně chybí jenom to, aby se nám podařilo letos probojovat do evropského poháru," prohlásil do televizní kamery střelec nejhezčího gólu roku 2010.

Ivo Táborský, jenž v květnu oslaví šestadvacáté narozeniny, je odchovanec pražské Slavie, která ho posílala na různá hostování. Hrál za vršovické Bohemians (2003-4), Příbram (2004) a České Budějovice (2005-7). V létě 2007 přestoupil do Mladé Boleslavi, kde má nyní smlouvu až do konce června 2013.

Fanshop banner