První utkání nového roku těsně vyhráli
Klub

První utkání nového roku těsně vyhráli

Redakce

V prvním utkání roku 2011 porazili boleslavští fotbalisté houževnatého třetiligového soupeře jedinou přesnou střelou Chramosty. Tímto střetnutím vyvrcholil pro hráče druhý týden náročné kondiční přípravy.

První poločas vyzněl lépe pro Boleslavské, i když soupeř jim zdatně sekundoval. V úvodní čtvrthodince Pardubičtí nedostali trestný kop přes hráčskou zeď a Mendy pokazil boleslavský rohový kop zahráním rukou. Ve 22. minutě Rešetár šikovně prostrčil míč do šance Fikejzovi, který nastřelil boční síť Millerovy branky.
Ve 28. minutě Mendy vybojoval roh, který rozehrál Fabián. Po vzdušném souboji Řezníčka s pardubickým brankářem Zavřelem se míč dostal k Chramostovi a ten z deseti metrů bez přípravy prostřelil houštinu bránících těl - 1:0.

Pět minut před přestávkou utekl Mendy po pravé straně a po jeho centru neprostřelil z výhodných pozic pardubického gólmana Opiela ani vzápětí Řezníček. Na druhé straně Rešetár nastřelil připraveného Millera a z poslední akce poločasu Hudec přestřelil boleslavskou branku.

Ve druhém poločasu měl Šeda v boleslavské brance o poznání více práce než jeho předchůdce Miller, ale čisté konto uhájil a na těsném výsledku utkání se už nic nezměnilo. Hodně ostře pálili do Šedových rukavic pardubičtí Rešetár a Hudec.
V 62. minutě boleslavskou akci zakončoval přesně Chramosta, tentokrát však brankáře soupeře nepřekonal. Gólové zakončení se nezdařilo ani Táborskému po Zahustelově centru.
V 78. minutě Joroszovu ránu z úhlu vytlačil Šeda na roh. Pět minut před koncem pardubický Kudrna sice dostal míč za Šedova záda, ale rozhodčí ho viděli v ofsajdu a správně gól neuznali.

Sestava FK Mladá Boleslav v I.poločasu: Miller - Johana, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Mendy, Opiela, Kúdela, Fabián - Chramosta, Řezníček.
Sestava FK Mladá Boleslav v I.poločasu:
Šeda - Kysela (49. Dimitrovski), Johana, Rolko, Šírl - Zahustel, Kúdela, Sedláček, Táborský - Chramosta, Volf.
Boleslavským scházeli tři marodi z týdenního soustředění v podkrkonošském Lánově u Vrchlabí. Kulič si pohmoždil achilovku, Procházka si zranil kotník a Kalina nehrál kvůli zvýšené teplotě. Kysela do utkání naskočil po přestávce, ale po necelých pěti minutách odstoupil kvůli poranění pravého stehenního svalu. Do hry se tak vrátil Dimitrovski, který už byl na odchodu do sprchy.

Sestava FK Pardubice: Zavřel - Přibil, Šejvl, Tischler, Hudec - Jarosz, Jeřábek, Kudrna, Rešetár - Petrus, Fikejz. Střídali Vojtěch Kakrda, Tomáš Kakrda, Voženílek, Fidra, Brichta, Růžička a Žák.

Gól: 28. Chramosta

Rozhodčí Drábek - Pilný, Vnuk

Diváků 225

Fanshop banner