Přípravu komplikuje obleva
Klub

Přípravu komplikuje obleva

Redakce

Při kondičním soustředění v Podkrkonoší se boleslavští fotbalisté trápí dvojnásobně. Naordinované tréninkové dávky doprovází nepříznivé počasí, při kterém musí trenéři improvizovaně upravovat plánovanou činnost.

Kousek za Vrchlabím směrem na Trutnov při vjezdu do Lánova je tréninkové a školící centrum Harmonie. Od 10. do 14. ledna přechodný domov mladoboleslavských fotbalistů. Ve skromných podmínkách ztížených nepříznivým počasím zde nabírají sílu a vytrvalost pro jarní vyvrcholení Gambrinus ligy a Ondrášovka cupu.

V pondělí se klouzali na běžkařských lyžích kolem nedalekého vrchlabského letiště, v úterý však improvizovaně ve Vrchlabí absolvovali spinning. Pro klasické běhání využívají asfaltové silnice v okolí Harmonie. Tamní krajina byla první dva dny soustředění utopená v šedivé mlze. Přičiněním oblevy teploty přes den vylezly nad Celsiovu nulu a mrholení podporovalo tání sněhu. Divný leden...

„I navzdory nepřízni počasí se snažíme splnit naplánovaný objem vytrvalostního a silového tréninku," řekl kondiční trenér Martin Třasák. „Počasí nám nepřeje, tak musíme v náplni tréninkových jednotek improvizovat," vysvětlil hlavní kouč Karel Stanner, proč v úterním odpoledni hráči z Lánova odjeli autobusem do spinningového centra ve Vrchlabí.

Fanshop banner