Vyšehradský turnaj zahájili těsnou prohrou
Klub

Vyšehradský turnaj zahájili těsnou prohrou

Redakce

Junioři se v letošní zimě tradičně rozehrávají pro jarní sezónu na turnaji pořádaném pražským klubem Slavoj Vyšehrad. V prvním utkání nového roku prohráli jediným gólem inkasovaným v nešťastné třinácté minutě.

Již ve 3. minutě boleslavský brankář Michňa řešil první vážnější akci soupeře. O tři minuty později zkusil Ščuk technickým obloučkem překonat kunického brankáře Šilhavého, ale ten pokus o přehození vystihl. V 10. minutě se Boleslavským povedla kombinační akce, ale byl z ní pouze rohový kop, po jehož rozehrání hlavičkoval Zbrožek nad.

Ve 13. minutě Boleslavští ztratili míč ve středu hřiště a Kunicím se povedl protiútok, když po centru z pravého křídla se pohotově trefil Engelmann - 1:0.

Do přestávky ve 32. minutě v nadějném brejku Tvarohova zpětnou přihrávkou našel Hadziresice, ale jeho slabá střela skončila vedle branky, a ve 39. minutě po centru Brunclíka hlavičkoval nad břevno Ščuk.

Ve druhém poločasu se na těsném skóre nic nezměnilo, ačkoliv šance alespoň na vyrovnání boleslavští fotbalisté měli. V 62. minutě po centru zleva vydařenou Kozmovu hlavičku chytil pozorný Šilhavý. Za pět minut ke střele napřáhl Ščuk, mířil však nad branku.
V 71. minutě přežila boleslavská defenzíva se štěstím šanci Kunic, když po centrovaném míči zleva soupeřův hráč hlavičkoval vedle Kanavalovy branky. V 76. minutě střelu kunického Balšánka zlikvidoval boleslavský gólman.
Poslední nadějí na vyrovnání byl v 79. minutě centrovaný míč Dolinajce, který však nedokázal nikdo z jeho spoluhráčů gólově zužitkovat.

Sestava FK Mladá Boleslav"B" v I. poločasu: Michňa - Štěpánek, Zbrožek, Mrvík, Horák - Tvaroha, Ščuk, Sedláček, Brunclík, Dolinajec - Hadziresic (38. Kozma).

Sestava FK Mladá Boleslav"B" v II. poločasu: Kanaval - Štěpánek, Zbrožek, Mrvík, Horák (65. Borovička) - Polyakov, Ščuk, Maňas, Brunclík, Dolinajec - Kozma.

Fanshop banner