Většina prvoligových klubů odlétá do teplých krajin
Klub

Většina prvoligových klubů odlétá do teplých krajin

Redakce

FK Mladá Boleslav patří k těm českým klubům, které k herní přípravě volí příhodnější klimatické podmínky na jihu Evropy. Takových je v Gambrinus lize většina.

Mladá Boleslav, Slovácko, Zbrojovka Brno a Sigma Olomouc letí na začátku února do Turecka. Baumit Jablonec, Slovan Liberec, Teplice a Příbram zvolily Kypr. Slavia Praha si vybrala Kanárské ostrovy. Baník Ostrava a Hradec Králové vycestují v únoru do Chorvatska. Sparta Praha odletí na jih dvakrát, poprvé na turnaj do Dubaje a ve druhé etapě herní přípravy na mezinárodní turnaj do Španělska. Podobně se bude připravovat i podzimní půlmistr Viktoria Plzeň, zúčastní se mezinárodního turnaje ve Španělsku a absolvuje soustředění na Kypru.

Bez odletu do teplých krajin se budou výhradně v tuzemských podmínkách připravovat Dynamo České Budějovice a Ústí nad Labem. Vršovičtí Bohemians odcestují na Slovensko, kde absolvují herní přípravu v Senci.

Na počátku roku 2011 se 14. ročníku zimní Tipsport ligy zúčastní jen devět týmů Gambrinus ligy: Příbram, Bohemians 1905, Liberec, Jablonec, Brno, Teplice, Ústí nad Labem, České Budějovice a Olomouc. Sedmička Sparta, Slavia, Mladá Boleslav, Ostrava, Slovácko, Plzeň a Hradec Králové budou tuzemská přípravná utkání hrát bez soutěžní motivace.

Fanshop banner