Nevyužili téměř hodinovou přesilovku
Klub

Nevyužili téměř hodinovou přesilovku

Redakce

Boleslavští inkasovali dva góly v úvodní čtvrthodince a toto manko už nedotáhli, přestože hráli proti oslabenému soupeři, kterému sudí Zelinka vyloučil v 39. minutě kapitána Trousila. Po třech ligových prohrách v řadě klesli v tabulce na tři body od jejího dna.

Boleslavským spolu s dlouhodobě zraněnými Chramostou, Zahustelem, Rolkem a Smejkalem chyběli Opiela potrestaný za vyloučení v předchozím kole, Ondřejka, jenž hostuje ze Slovácka a nemohl hrát kvůli klubové dohodě, a Kulič čerstvě zraněný na tréninku.

Nejhorší úvodní čtvrthodinku v letošní ligové sezóně měli boleslavští fotbalisté na hřišti v Uherském Hradišti.
V 9. minutě kopal Volešák první roh Slovácka a boleslavská obrana neuhlídala Doška, který snadno z malého vápna hlavičkoval k pravé tyči - 1:0.
Ve 13. minutě utekl boleslavské obraně Hlúpik a ranou z plného běhu trefil levý horní růžek Šedovy branky - 2:0.

Trenér Koubek stáhnul ze hry stopera Johanu a na jeho místo poslal Dosoudila, pro něhož to byla prvoligová premiéra v mladoboleslavském dresu.
V 19. minutě se ve vzdušném souboji srazil Trousil s Nešporem a než byli oba ošetření, tak se rozjaření domácí fandové prezentovali obrovským transparentem s výmluvným nápisem: Nás nesere prohibice, máme litry slivovice.
O dvě minuty později při druhém střetu Trousila s Nešporem musel slovácký stoper podstoupit mimo hrací plochu sedmiminutové šití tržné rány na rtu. Krátkou přesilovku Boleslavští využili ke snížení.

Ve 23. minutě se z pravé strany prokličkoval do slováckého vápna Bořil, přihrál Kyselovi a ten přistrčil Nešporovi, proti jehož voleji neměl slovácký gólman Melichárek šanci - 2:1.

Ve 35. minutě běžel Hlúpik sám na Šedu, udělal mu kličku, ale trefil jen boční síť boleslavské branky. O tři minuty později přežili Boleslavští další velkou šanci soupeře. Po Valentově trestňáku, který boleslavská obrana odvrátila, střílel po zemi Hlúpik těsně vedle. Ve 39. minutě stoper Trousil rukou stáhnul Nešpora, který by jinak běžel sám na branku, a rozhodčí Zelinka bez váhání slováckého kapitána vyloučil. Téměř hodinovou následnou přesilovku Boleslavští bohužel gólově nezužitkovali.

Ve druhém poločasu sice Boleslavští dlouhé minuty drželi míč pod kontrolou, ale soupeřova brankáře Melichárka ohrožovali jenom sporadicky. Když se zdálo, že herní převahu dovedou k vyrovnání, inkasovali třetí gól.

V 60. minutě z přísně nařízeného trestňáku se Volešák parádně trefil přes hráčskou zeď do pravého horního koutu Šedovy branky - 3:1.

Od té chvíle Slovácko hrálo velmi pozorně v obraně a spoléhalo na brejky. Boleslavští své útoky zakončovali nepřesně a nedůrazně.
Prohráli se Slováckem poprvé o dva góly a po skončení utkání trenér Miroslav Koubek rezignoval na trenérský post v FK Mladá Boleslav, což oznámil nejprve hráčům v kabině a o chvíli později i při tiskové konferenci.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Johana (16. Dosoudil), Janíček (67. Magera), Šírl - Ščuk, Kúdela - Kysela, Mareš, Sivrič (64. Štohanzl) - Nešpor.

Sestava 1.FC Slovácko: Melichárek - Reinberk, Trousil, Mezlík, Kubáň - Hlúpik (90. Lukáš), Daníček, Valenta (90. Martykán), Volešák - Kovář (69. Kerbr), Došek.

Góly: 9. Došek, 13. Hlúpik, 60. Volešák - 23. Nešpor

ŽK: Volešák - Nešpor, Janíček, Šírl, Mareš, Ščuk, Dosoudil

ČK: Trousil

Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Nádvorník

Diváků: 4122

Fanshop banner