Janíček doléčuje zranění a prodloužil smlouvu
Klub

Janíček doléčuje zranění a prodloužil smlouvu

Redakce

Osmadvacetiletý rázný obránce Tomáš Janíček momentálně potřebuje při chůzi berle, ale přesto mu vedení mladoboleslavského fotbalového klubu nabídlo prodloužení smlouvy o dva roky. Ta dosavadní mu příští rok v červnu končila.

Tomáš Janíček podepsal novou smlouvu s FK Mladá Boleslav v trvání do 30. června 2013.

S fotbalem začal ve Slušovicích, ale od žákovského přes dorostenecký věk vyrůstal ve Zlíně. Ovšem do Mladé Boleslavi přišel ze slovenské Nitry v létě 2008. Tehdy podepsal kontrakt na tři roky, čili s platností do června příštího roku 2011.
V Gambrinus lize si již připsal 134 utkání a 5 gólů, většinu z nich v mladoboleslavském dresu. Ve slovenské Corgoň lize působil jednu sezónu a nastoupil k 28 zápasům a dal 1 gól. Na podzim 2010 ho přibrzdilo zranění kolena. Operaci pochroumaného menisku podstoupil v listopadu v pražské Nemocnici Na Františku, kde působí jeden ze dvou klubových lékařů boleslavských fotbalistů Miroslav Sinkule. Ten prohlásil, že Janíček bude pro zimní přípravu v pořádku.

Dosavadní fotbalová kariéra:

FC Tescoma Zlína 2002 - 07
FC Nitra 2007 - 08
FK Mladá Boleslav 2008 - dosud

Prezident Dufek má radost, že Janíček zůstává

Setrvání stopera Tomáše Janíčka v FK Mladá Boleslav si fotbalový prezident Josef Dufek považuje. „Tak charakterních a pracovitých hráčů jako Tomáš Janíček, je opravdu vzácně málo," prohlásil Josef Dufek. Pro osmadvacetiletého stopera proto připravil smlouvu s vylepšenými podmínkami, přestože část podzimní sezóny pro zranění nehrál a v letošním prosinci prodělává rekonvalescenci operovaného kolena. „Jsem rád, že jsme se dohodli na další spolupráci. O Janíčkově kvalitě dobře vědí i naši ligoví konkurenti, protože jsme od několika klubů zaznamenali zájem o jeho služby," dodal Dufek.

Tomáš Janíček nepřesává toužit po evropském poháru a věří, že se do něho probojuje v modrobílém dresu, jak prozradil bezprostředně po podpisu nového kontraktu s FK Mladá Boleslav.

Jaké pro vás byly dosavadní necelé tři roky v Mladé Boleslavi?

„První rok můžu hodnotit pozitivně z toho důvodu, že jsem odehrál celou sezónu. K úplné spokojenosti chybělo, že se nám nepodařilo postoupit do Evropy, tím se ta sezóna trochu pokazila. Druhý rok už byl o něco horší. A ten třetí byl nejhorší, protože jsem odehrál jenom dva zápasy v první lize a navíc na konci podzimu se zranil."

Takže jste si v Boleslavi moc radostí neužil?

„Radosti jsem si užil dost. Je tady výborná parta, mužstvo má velké ambice a myslím si, že je v jeho silách je naplnit."

Do Mladé Boleslavi z Nitry jste přicházel s touhou po evropském poháru, což se vám dosud nepovedlo a tak věříte, že se dočkáte ve dvou příštích letech, o které jste prodloužil smlouvu?

„Pevně věřím, že se nám povede postoupit do Evropy, i když se nám to přes velké úsilí dosud nepodařilo."

Nad prodlužováním kontraktu v Mladé Boleslavi jste se hodně rozmýšlel?

„I když ve hře byly i jiné alternativy, tak po poradě s manažerem ze Sport Investu jsme prodloužení mladoboleslavského působení vyhodnotili jako nejlepší možnost. Rozhodnutí nelituji a věřím, že ani v budoucnosti litovat nebudu."

Bylo více zájemců o vaše služby?

„Konkrétní nabídky o angažmá jsem s jinými kluby neřešil. Měl jsem zprávy, že se o mě kluby zajímaly, ovšem jen v případě, když budu volný po vypršení původní tříleté smlouvy s FK Mladá Boleslav."

Bylo pro vás příjemným zjištěním, že boleslavský klub o vaše služby projevil zájem v době, kdy jste byl mimo hru a chodil jenom s pomocí berlí?

„To potěší každého hráč, když má klub o něho zájem i v takové situaci, v jaké momentálně jsem. Uvědomuji si, že nyní je na mně, abych projevenou důvěru dokázal klubu vrátit."

Cítíte se zdravotně tak, že stihnete zahájení zimní přípravy?

„Meniskus a chrupavku v pravém koleni lékaři operovali laparoskopicky, to znamená metodou s minimálními řeznými ranami, a tak už dva dny po operaci jsem začal chodit do posilovny, i když jsem čtyři týdny chodil s pomocí berlí. Ale v polovině prosince už berle nepotřebuji, nohu zatěžuji naplno a zahájení přípravy určitě stihnu. A věřím, že bez obtíží."

Na rozdíl od spoluhráčů si tedy prosincové volno neužíváte, ale v rámci rehabilitace tvrdě trénujete?

„Já jsem si volno užil, když jsem byl zraněný v době před operací a nyní ten výpadek doháním."

Jak jste si naplánoval letošní vánoční svátky?

„V sobotu 11. prosince odjíždím z Mladé Boleslavi do slušovického domova a vánoční svátky strávím v kruhu rodinném a také setkáváním s kamarády, se kterými jsem hrával, ale v poslední době jsme se moc nepotkali. Do Mladé Boleslavi se vrátím po Silvestru na začátek zimní přípravy."

Konkurenci, která nyní v boleslavské obraně je velká, vnímáte s obavami, nebo jako výzvu?

„Konkurence je pro každého fotbalistu dobrá a je na něm, jak se s ní popere. Já si myslím, že konkurenční prostředí prospívá, aby hráč byl lepší. Přeji si a zároveň i věřím, že si v Gambrinus lize zahraji podobně často jako v prvním roce boleslavského působení a že se v boleslavském dresu dočkám účasti v evropském poháru."

Fanshop banner