Mrazivá tečka za fotbalovou sezónou
Klub

Mrazivá tečka za fotbalovou sezónou

Redakce

Přátelské utkání, které bylo pro boleslavské i dobrovické fotbalisty posledním v roce 2010, se hrálo na umělé trávě v areálu mladoboleslavského Městského stadionu za arktických podmínek

Rtuť teploměru při výkopu byla na deseti stupních mrazu a v průběhu devadesáti minut ještě o pár dílků klesla. Na zmrzlé umělé trávě se míč hodně klouzal a hráčům ztěžoval jeho kontrolu. Přesto především boleslavští mladíci předvedli pár pohledných kombinací.

První šanci utkání zmařil v úvodní pětiminutovce ukrajinský fotbalista Polyakov, jenž je v Mladé Boleslavi na testech. V 15. minutě Dolinajcův centr z levé strany uklidil do branky snadno Volf, protože jej dobrovičtí obránci nechali bez dozoru - 1:0.

Po inkasovaném gólu Dobrovice na chvíli vyrovnala hru, ale nikoliv skóre, neboť střelecké příležitosti její hráči nevyužili. Ve 25. minutě sice boleslavský gólman Michňa inkasoval, ale rozhodčí správně viděli ofsajdové postavení dobrovického střelce a gól neuznali.

Po změně stran byli Dobrovičtí přibližně čtvrt hodinky aktivnější. Ve zbylé půlhodince však převzali iniciativu Boleslavští a přidali dva góly. Pokaždé po dokonalém vyšachování soupeřovy defenzívy.

V 68. minutě Dolinajec našel Volfa a ten přihrál Polyakovi, jenž bez problémů zakončil akci do prázdné branky - 2:0. O dvě minuty později neproměnil Volf nadějný brejk.

V 83. minutě ve finále boleslavského ťukesu na jeden dotyk připravil Mach takovou palebnou pozici Tvarohovi, že pro něho bylo nemožné neskórovat do odkryté branky - 3:0.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Michňa - Štěpánek (46. M.Šťastný), Zbrožek, Borovička (71. Maňas), Horák - Polyakov (76. Borovička), Maňas (66. Štěpánek), Brunclík (46. Mach), Dolinajec - Volf, Tvaroha.

Góly: 15. Volf, 68. Polyakov, 83. Tvaroha

Rozhodčí: Vlk

Diváků: 35

Fanshop banner