Každý tým občas šokuje
Klub

Každý tým občas šokuje

Redakce

Spolu s generálním ředitelem fotbalového klubu Jaromírem Šeterlem mám jasno, kde boleslavští fotbalisté nabrali ztrátu na vedoucí Plzeň.

Darovali všechny body týmům s mizernou podzimní formou Slavii, Brnu, Slovácku a nechali se o dva body obrat od hradeckého nováčka. To je mínus jedenáct bodů. Mít je, byla by Boleslav na druhé příčce pouhé tři body za vedoucí Plzní a čtyři body před třetí Spartou.
Jak je možné poztrácet tolik bodů s týmy horší poloviny ligové tabulky a zároveň předvést tak parádní představení, jakým byla vyhraná přestřelka s podzimním plzeňským lídrem? Pochopitelná otázka, na kterou je těžké odpovědět. Znát ji, z fleku bych se ucházel o šéfování boleslavského a možná i celého českého fotbalu. Není fotbalové jedenáctky, která by jednou za čas nešokovala experty, laiky i sázkaře. Byť by byla sebelépe sestavená a placená.
Potvrzuje to pár příkladů z evropského fotbalu.
Na reprezentační úrovni opěvovaní španělští šampioni dostali čtyřgólový výprask od skromnějších portugalských sousedů a namyšlené Angličany v jejich fotbalovém chrámu Wembley škodolibě sťali Francouzi.
V Premier League suverénní londýnská Chelsea dostala doma třígólovou nakládačku od Sunderlandu, který byl o dva týdny dříve pokořen pěti góly v Newcastelu, a penězi oplývající Manchester City ve čtyřech dnech na domácím hřišti dvakrát bezgólově remizoval.
Ve druhém podzimním kole německé Bundesligy Bayer Leverkusen doma dostal šest gólů od Mönchengladbachu, který za dva týdny inkasoval čtyřku od Frankfurtu doma a o další týden později sedmičku ve Stuttgartu a je nyní v tabulce předposlední, přičemž druhému Leverkusenu body uloupené Mönchengladbachem schází, aby byl těsněji za bundesligovým lídrem Dortmundem. Ten začal podzimní sezónu domácí prohrou s Leverkusenem, aby z následujících jedenácti mistráků deset vyhrál a jeden remizoval. A kraluje Bundeslize, jako Plzeň Gambrinus lize.
Takový už fotbal je...
Přes vánoční a silvestrovské veselení na nepovedené chvíle starého roku zapomeneme. Do nového roku vstoupíme s mnoha novými očekáváními. Budeme si přát, aby boleslavští fotbalisté prošli bez klopýtání zbylými třinácti ligovými koly a zahráli si všech pět možných pohárových zápasů. Když to vyjde, bude to parádní půlrok, parádnější než ten právě skončený, byť ani on nebyl špatný a měl povedené momenty.

Vás fanda Bolek

Psáno pro zpravodaj k utkání 17. kola Gambrinus ligy 2010/11, které se hrálo v sobotu 20. listopadu 2010.

Fanshop banner