Boleslavští přispěli k atraktivnosti podzimní ligy
Klub

Boleslavští přispěli k atraktivnosti podzimní ligy

Redakce

Když v prestižním internetovém zpravodajství iDnes hodnotili nedávno skončenou podzimní sezónu tuzemské Gambrinus ligy, tak mezi tři nejlepší ligové duely zařadili dva, ve kterých hrál tým FK Mladá Boleslav.

Na třech nejkvalitnějších a nejatraktivnějších podívaných ze 136 utkání sedmnácti dosud odehraných utkání Gambrinus ligy v aktuálním ročníku 2010/11 se podílely tři kluby, a to FK Mladá Boleslav, FC Viktoria Plzeň a FK Teplice. Tak vyznívá hodnocení internetového zpravodajství iDnes v textu redaktora Jaromíra Novák.
Podle něho nejlepším podzimním ligovým utkáním bylo střetnutí 13. kola FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 4:3. Vysoké parametry měla také střetnutí 9. kola FK Mladá Boleslav - FK Teplice 3:3 a utkání 14. kola FC Viktoria Plzeň - FK Teplice 4:2.

„Góly jsou nejžádanějším fotbalovým artiklem, takže souboj Boleslavi s Plzní k nejkvalitnějším podzimním zápasům samozřejmě patřil," citoval iDnes Luďka Zelenku, někdejšího ligového útočníka a v současnosti televizního spolukomentátora při fotbalových přenosech. „Ani nejde jenom o ty góly. Ke kvalitě utkání přispěla i snaha obou soupeřů prosadit se vlastním ofenzivním herním stylem, viditelnou snahou o vítězství. Proto bych mezi nejkvalitnější zápasy zařadil také i duely Plzně s Teplicemi a Sparty s Boleslaví i s Ústím," dodal Luděk Zelenka.

Podobně se vyjádřil i Pavel Karoch, jenž s praxí prvoligového fotbalisty také asistuje komentátorům při televizních přenosech fotbalu. K přestřelce FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 4:3 řekl: „Byla to ukázková demonstrace oboustranně útočného herního pojetí. Jak Boleslav, tak Plzeň se vždycky chtějí prosadit útočným fotbalem, vždycky chtějí hrát dopředu."

Fanshop banner