Spokojenost s výkonem i výsledkem
Klub

Spokojenost s výkonem i výsledkem

Redakce

Boleslavský trenér Karel Stanner vyjádřil veřejně spokojenost se ziskem třiceti bodů v dosavadním průběhu Gambrinus ligy, k čemuž výrazně přispěly i dva předehrávané zápasy jarní sezóny.

Trenér FK Mladá Boleslav Karel Stanner při hodnocení vítězství nad Slavií přiznal, že měl před zápasem trochu obavy, jak se mužstvo vypořádá s absencemi zaviněnými tresty za karty a zraněními. „Musím se však sklonit před hráči, kteří naskočili do mužstva, když většinu podzimu nehráli, čímž myslím především Kúdelu a Toleskiho. Pochvalu si dále zaslouží oba útočníci, protože dali góly, a Opiela, který byl opět ústřední postavou týmu, i Mendy za jeho dobré průniky. Celé mužstvo podalo obětavý výkon a šlo za vítězstvím, které si zasloužilo. Jsem rád, že jsme potvrdili domácí slušnou formu a podzimní střeleckou potenci," řekl Karel Stanner.

A jak boleslavský trenér hodnotí celý podzim?

„Měli jsme dotáhnout do vítězství domácí utkání se Slováckem, kdy jsme soupeře nepřestříleli, ale se ziskem třiceti bodů po sedmnácti kolech jsem spokojený. Některá utkání jsme mohli dotáhnout do vítězného konce, ale naopak jsme získali body, které jsme třeba ani nepředpokládali. Povedl se nám znamenitě vstup do jarní sezóny, nebo ve dvou předehrávaných zápasech jsme dali šest gólů a získali šest bodů."

Slávistický kouč působil hodně naštvaně. „Mně se utkání hodnotí velice špatně. Dostat tři góly bylo pro nás hodně kruté, ale nabídli jsme je soupeři vlastními chybami," pravil Michal Petrouš, který byl přesvědčený, že jeho tým nepustil Boleslav do zničujícího tlaku. „Ale z jednoduché standardky jsme brzo a zbytečně inkasovali," povzdechl si nad prvním gólem. „Sice se nám podařilo po přestávce srovnat skóre, ale vzápětí jsme inkasovali branku po individuální chybě zkušeného hráče. Je to těžké pro trenéra, že se nemůže na hráče spolehnout. Musíme pro jaro vybrat takové, kteří nedělají chyby."

Fanshop banner