Povedený závěr podzimní sezóny
Klub

Povedený závěr podzimní sezóny

Redakce

Pro rok 2010 mistrovská sezóna skončila. Boleslavští ji uzavřeli parádním výkonem i výsledkem v souboji s pražskou Slavii, kterou vyprovodili třemi góly. Porazili ji podruhé v historii a po dlouhých pětapadesáti měsících.

Boleslavský hráčský kádr pro poslední letošní mistrák hodně prořídl. Chyběli vykartovaní Johana, Fabián, Řezníček a zranění Kalina, Janíček, Chramosta a z Austrálie se nevrátivší Bulut. Proto trenér Stanner povolal z juniorky Brunclíka a Volfa.
Ve slávistickém táboře byli mimo hru dlouhodobě zranění Vlček a Naumov, aktuálně ze sestavy vypadl mladý útočník Hora kvůli čtyřem žlutým kartám.

První poločas Boleslav zaslouženě vyhrála. Hned první šanci proměnila. V 7. minutě kopal Kulič první, a jak se později ukázalo i jediný rohový kop prvního poločasu. Přesný oblouček přeletěl brankoviště k zadní tyči, kde nekrytý Procházka snadno hlavou skóroval - 1:0.

Slávisté boleslavskou defenzívu zaměstnali v 17. minutě, kdy obránci v modrobílých dresech opakovaně nedokázali odkopnout míč do bezpečí, ale Kaufman červenobílé obléhání boleslavského vápna zakončil hodně nepřesně. Byla to však ojedinělá akce, více ze hry měli Boleslavští, kteří v některých fázích nepouštěli soupeře z jeho poloviny hřiště. Zkoušeli přehrát soupeře přízemní kombinací a dařilo se jim to, pokud je sudí nezarazili kvůli ofsajdu. Ve 35. minutě běželi tři boleslavští hráči proti dvěma obráncům Slavie. Toleski dal vpravo Opielovi, ten z první přihrál Kuličovi, kterému střelbu zarazil obránce faulem, kupodivu rozhodčím Liborem Kovaříkem nepotrestaným.
V předposlední minutě přežila boleslavská obrana největší slávistickou příležitost první půle. Milan Černý utekl podle levé čáry a přes Rolka přihrál před branku Kiselovi, jenž měl čas si přichystat střelbu. Ránu Miller vyrazil a Procházka míč odkopl mimo pokutové území.

Druhý poločas nabídl divokou přestřelku v rozpětí necelých deseti minut. Ve 47. minutě po Mendyho přihrávce neproměnil Toleski gólovou příležitost, když nastřelil brankářovy nohy. V následující minutě Miller zvládl tečovaný trestňák J.Černého.

V 50. minutě Kisel vybojoval první slávistický roh, sám ho rozehrál a Koubský hlavou úspěšně zakončil - 1:1.

Hned v 51. minutě slávistického stopera Čelůstku přehrál Opiela, přihrál Toleskimu, jenž bez velkého otálení ze sedmnácti metrů povedeně vystřelil a brankář Zlámal se marně natahoval k pravé tyči - 2:1.

V 56. minutě ve středu hřiště Opiela obral o míč J.Černého, přihrál Toleskimu, ten dal vpravo Mendymu a jeho přízemní centr u vzdálenější tyče ve skluzu dorazil do sítě Kulič - 3:1. Byl to jeho šestý mistrovský gól v sezóně 2010/11 a celkově 79. ligový gól v kariéře. Do prestižního klubu stovkových kanonýrů mu schází jednadvacet přesných zásahů.

V 59. minutě po Kúdelově chybné rozehrávce se vydal na zteč boleslavské branky J.Černý, ale zakončil akci střelou těsně vedle tyče.
V závěrečné půlhodině se akce často střídaly z jedné strany na druhou, ale ne z každého útoku střelci zaměstnávali brankáře. V závěru utkání nebezpečný centr společnými silami likvidovali Rolko a Miller. Při další akci Slavie zablokoval Dimitrovski střelu M.Černého a následnou ránu J.Černého vyrazil od tyče Miller.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Mendy, Opiela, Procházka, Táborský (64. Sedláček) - Kulič (85. Kysela), Toleski (90. Volf).

Sestava SK Slavia Praha: Zlámal - Kaufman, Čelůstka, Koubský, Hubáček - Janda, Dembele (61. Jarolím), Kisel, M.Černý - Pázler (67. Hloušek), J.Černý.

Góly: 7. Procházka, 51. Toleski, 56. Kulič - 50. Koubský

ŽK: Sedláček - Dembele, Pázler, Koubský, Hubáček, Kisel

Rozhodčí: L.Kovařík - Štěrba, Koval

Diváků: 3328

Fanshop banner