Proti Slavii chybí tři potrestaní a tři zranění
Klub

Proti Slavii chybí tři potrestaní a tři zranění

Redakce

Pro utkání 17. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha, které se hraje v sobotu 20. listopadu 2010 od 18,20 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, se musí boleslavský tým vypořádat s vynucenými absencemi Johany, Fabiána, Řezníčka, Kaliny, Janíčka a Chramosty.

Boleslavští fotbalisté neporazili slávisty téměř pět let. S touhou tuto neblahou tradici zlomit půjdou v sobotním podvečeru hodně oslabení. Tři hráči nemůžou hrát kvůli disciplinárním trestům, další tři limituje zdravotní stav.

Trojice hráčů ze základní sestavy v předchozím ligovém utkání, stoper Petr Johana, záložník Tomáš Fabián a útočník Jakub Řezníček, byla v Českých Budějovicích počtvrté napomínána žlutými kartami v této podzimní sezóně, tudíž má zastavenou činnost na jedno soutěžní utkání a nemůže hrát v utkání 17. kola Mladá Boleslav - Slavia Praha.

Třikrát byli v letošním podzimu napomínáni a při další kartě jsou v ohrožení trestu stoper Vladimir Dimitrovski a záložník Lukáš Opiela.
Dvakrát byli napomínáni obránce Václav Kalina, ofenzivní záložník Ivo Táborský a stoper Adrian Rolko.
Jednou byli napomínáni záložník Ludovic Sylvestre, který však již působí v anglickém Blackpoolu, záložník Michal Sedláček, záložník či obránce David Brunclík a záložník či obránce Radek Šírl.
Největším boleslavským hříšníkem je štítový záložník Václav Procházka
, který už byl pětkrát napomínaný žlutou kartou a trest za čtyři žluté karty si odpykal v 15. ligovém kole při utkání Baumit Jablonec - Mladá Boleslav. Patří tedy nyní do skupiny jednou napomínaných hráčů.

Další tři hráčské absence jsou zdravotního původu.
Útočník Jan Chramosta, kterého v
utkání 13. ligového kola pokopal plzeňský stoper Bystroň, netrénoval a nehrál kvůli těžce pohmožděným postranním vazům v koleni tři týdny. Od pondělí 15.listopadu se sice zapojil do tréninkového procesu, ale jeho start v 17. ligovém kole proti Slavii Praha je nejistý.
Obránce Václav Kalina
nedohrál odvetné osmifinálové utkání Ondrášovka cupu proti Baníku Sokolov kvůli poranění lýtkového svalu a od té doby netrénoval. Jeho start v 17. ligovém kole proti Slavii Praha je vyloučený.
Stoper Tomáš Janíček
absolvoval v prvních listopadových dnech operaci menisku v kolenním kloubu a v rekonvalescenci bude do konce kalendářního roku 2010. Proti Slavii Praha určitě hrát nemůže.
Navíc útočník australské národnosti Kerem Bulut se dosud nevrátil z reprezentačního srazu australské dorostenecké reprezentace.

Fanshop banner