Opiela načal a Kulič dorazil Budějovice
Klub

Opiela načal a Kulič dorazil Budějovice

Redakce

Boleslavští získali na jihu Čech zaslouženě tři body. Předvedli o poznání vyzrálejší fotbal, než soupeř, a svoji herní převahu vyjádřili i gólově. V pořadí Gambrinus ligy uhájili pátou příčku, bodově se dotáhli na Jablonec a jen jeden bod zaostávají za Olomoucí.

Pro oba týmy tímto střetnutím začala odvetná druhá polovina Gambrinus ligy 2010/11. V jejím úvodu Boleslav doma s Budějovicemi remizovala 1:1. Trenéři obou týmů se museli před listopadovým duelem vypořádat s vynucenými absencemi. Boleslavští postrádali zraněné Chramostu, Kalinu a Janíčka. Budějovičtí měli na marodce Hudsona a za pohárové vyloučení potrestaného Lenceviče.

První poločas vyšel Boleslavi podle nejoptimističtější představy. Do první gólové šance se sice probili Budějovičtí již ve 3. minutě, ale Miller nohama vyrazil Ondráškovu ránu z úhlu a po následném rohu Lengyel boleslavskou branku přestřelil. Boleslavští záhy začali kontrolovat hru, neboť byli v kombinaci jistější a přesnější.
V 17. minutě Fabián pronikl podle levé lajny, přihrál na hranici vápna Kuličovi, který nezištně nabil Opielovi. Boleslavský špílmachr se podíval, kde stojí brankář Kučera, a střelou do levé vingle mu nedal šanci - 0:1.

Budějovice odpověděly za dvě minuty, ale závar v boleslavské šestnáctce po Žižkově centru z levé strany gólem naštěstí neskončil.
Ve 31. minutě Mezlík na půlící čáře zbytečně sestřelil Kúdelu. Ten rozehrál nařízený trestný kop, který těsně před budějovickou šestnáctkou prodloužil
hlavou Mendy, za obránci si míč na prsa zpracoval Kulič a pravačkou zamířil přesně z pravé tyči - 0:2.
Boleslavští zbytek poločasu odehráli s přehledem. Přežili sérii rohů deset minut před přestávkou a na druhé straně hřiště Kučeru ohrozili také především z rohových kopů.

Druhý poločas začali aktivněji Budějovice. Deset minut dotíraly na boleslavskou branku, ale bez efektu. To Boleslavští byli produktivnější.
V 61. minutě Fabián zastavil budějovický útok a dlouhým pasem přihrál na Řezníčka, který v běhu přesným obloučkem našel Kuliče, jenž přízemní ranou k pravé tyči podle bezmocného Kučery rozvlnil budějovickou síť potřetí - 0:3.

Vzápětí při budějovickém ataku Ondrášek přehrál Šírla a vystřelil do protipohybu brankáře Millera, který však dokázal nohou zabránit jistému gólu. Budějovičtí se sice nadále tlačili k boleslavské šestnáctce, ale brankáře Millera zaměstnávali ojediněle.
V 75. minutě Kulič uvolnil Řezníčka, ale ten z patnácti metrů vystřelil nepřesně.
Deset minut před koncem boleslavský trenér Stanner poprvé vystřídal. Poslal na hřiště za unaveného Opielu čerstvého Kyselu a tomu sudí vzápětí odpískal faul při bránění na kraji malého čtverce a nařídil přísnou penaltu. Zkušeně ji proměnil Otepka - 1:3.

Ve zbylém čase včetně dvouminutového nastavení si Boleslavští výhru pohlídali. Získali tři cenné body, ale pro příští ligové utkání doma proti pražské Slavii ztratili tři hráče. Čtvrtou žlutou kartou byli totiž napomínáni Fabián, Řezníček a Johana.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Rolko, Johana, Šírl - Mendy, Opiela (81. Kysela), Procházka, Fabián - Kulič (87. Táborský), Řezníček (90. Dimitrovski).

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Kučera - Laštovka, Riegel, Lengyel, Žižka - Černák, Otepka, Rakovan (46. Pecka), Mezlík - Ondrášek, Stráský (65. Šíma).

Góly: 82. Otepka - 17. Opiela, 31. a 61. Kulič

ŽK: Stráský - Fabián, Procházka, Řezníček, Johana

Rozhodčí: Paták - Handlíř, Čecháček

Diváků: 2313

Fanshop banner