Na jihu Čech o ligové body až v pondělí
Klub

Na jihu Čech o ligové body až v pondělí

Redakce

V utkání 16. kola Gambrinus ligy SK Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav, které se hraje až v pondělí 15. listopadu od 18 hodin na českobudějovickém Střeleckém ostrově, se střetnou soupeři s rozdílnou náladou po středečním osmifinále Ondrášovka cupu.

Ve středu 10. listopadu do čtvrtfinále tuzemského poháru Ondrášovka cup Mladá Boleslav postoupila přes druholigový Baník Sokolov, kdežto České Budějovice nepřešly přes prvoligového soka Teplice.
Mladá Boleslav po prohře v Sokolově 0:3 vyhrála domácí odvetu 3:0 a postup si vynutila v penaltovém rozstřelu 6:5.
České Budějovice první utkání v Teplicích vyhrály 1:0, ale domácí odvetu nezvládly podle představ a podlehly 0:2.

Mladoboleslavský trenér Karel Stanner si pochvaloval, že vydřený pohárový postup mužstvo náležitě povzbudí do zbývajících dvou letošních ligových mistráků. To jeho jihočeský protějšek Jaroslav Šilhavý bude jistě své svěřence burcovat, aby se oklepali nejen z pohárového nezdaru, ale i z pětigólového debaklu inkasovaného v Olomouci v patnáctém kole.

Přestože na českobudějovické soupisce jsou dva někdejší mladoboleslavští bombarďáci Luboš Pecka a Tomáš Sedláček, tak Jaroslav Šilhavý ve střílení gólů momentálně spoléhá na jednadvacetiletého Zdeňka Ondráška.

Střelci Gambrinus ligy po patnácti podzimních zápasech: 10 - Tomáš Pekhart (Baumit Jablonec), Michal Hubník (Sigma Olomouc), Jan Rezek (Viktoria Plzeň), 9 - Daniel Kolář (Viktoria Plzeň), 8 - Bony Wilfried (Sparta Praha), 6 - Karol Kisel (Slavia Praha), 5 - Zdeněk Ondrášek (Dynamo České Budějovice) , Andrej Kerič (Slovan Liberec), Milan Petržela (Viktoria Plzeň), Petr Švancara (Slovácko).
Čtyřikrát
se trefilo osm fotbalistů, ale nikdo z Českých Budějovic či Mladé Boleslavi.
Třikrát
skórovala mladoboleslavská pětice Adrian Rolko, Jan Chramosta, Marek Kulič, Jakub Řezníček a Ivo Táborský.
Dvakrát
překonali soupeřova brankáře českobudějovičtí Pavel Mezlík, Rudolf Otepka a mladoboleslavský Alex Mendy.
Jeden gól
dali českobudějovičtí Petr Černák, Petr Benát a mladoboleslavští Ludovic Sylvestre, Tomáš Fabián, Václav Procházka, Lukáš Opiela, Vladimir Dimitrovski, Jan Kysela a Kerem Bulut.

Nejlepší českobudějovický střelec Zdeněk Ondrášek si v předchozím patnáctém ligovém kole odpykával trest za čtyři žluté karty a tak v Olomouci českobudějovickému týmu chyběl. Podobně pykal i mladoboleslavský Václav Procházka, který nemohl hrát proti Slovácku.

Třikrát žlutí a tím pádem pod hrozbou disciplinárního trestu při čtvrtém napomínání jsou českobudějovičtí Petr Šíma, Dmitrij Lancevič, Fernando T. Hudson a mladoboleslavští Jakub Řezníček, Vladimír Dimitrovski, Lukáš Opiela a Petr Johana. Ovšem reálná hrozba při pondělním ligovém mistráku se netýká Lanceviče, který byl ve středečním pohárovém utkání vyloučený a trest zastavení činnosti ho nemine, a Hudsona, pro kterého kvůli zranění z Olomouce fotbalový podzim předčasně skončil.
Mladé Boleslavi budou v utkání proti Českým Budějovicím scházet zranění obránce Václav Kalina, jenž nedohrál pohár kvůli potížím s lýtkovým svalem, a útočník Jan Chramosta, který se stále vzpamatovává z pokopání od plzeňského stopera Bystroně.

Při listopadovém střetnutí mladoboleslavských a českobudějovických fotbalistů se potká šest borců, kteří dobře znají prostředí soupeře.

V SK Dynamo České Budějovice jsou čtyři bývalí hráči FK Mladá Boleslav. Brankář Pavel Kučera (v MB 2004-07), defenzivní hráč Jan Riegel (v MB 2006-08) a útočníci Tomáš Sedláček (v MB 2001-08) a Luboš Pecka (v MB 2005-07 a 2008-10).

V FK Mladá Boleslav jsou dva někdejší hráči SK Dynamo České Budějovice. Útočník Marek Kulič (v ČB 2003-05) a ofenzivní záložník či útočník Ivo Táborský (v ČB 2005-07).

Fanshop banner