Boleslav postoupila na penalty
Klub

Boleslav postoupila na penalty

Redakce

Boleslavští smazali třígólový náskok Sokolova, ale postupový gól nedali, byť k němu měli několik příležitostí. O boleslavském postupu se rozhodovalo v penaltovém rozstřelu. Góly v normální hrací době dali Mendy, Řezníček a sokolovský Čada do vlastní branky, rozhodující penaltu proměnil Johana.

Do pohárové odvety nastoupily oba týmy s hodně pozměněnými sestavami v porovnání s prvním střetnutím před dvěma týdny. V boleslavské základní sestavě Šedu, Brunclíka, Dimitrovského, Fabiána, Deliče, Sedláčka, Kyselu a Toleskiho nahradili Miller, Kalina, Rolko, Šírl, Opiela, Táborský, Kulič a Řezníček.
V sokolovské základní sestavě Šmerdu, Knakala, Pilaře a Mliku nahradili Kaplan, Studík, Vaněček a Duchnič.

Kdo očekával ofenzívní smršť Boleslavi od první minuty, nedočkal se. Boleslavští trpělivě hledali skulinky v sokolovské defenzívě a obezřetně zajišťovali vlastní obrannou linii. V první boleslavské šanci se ocitl v 9. minutě Rolko, ale hlavičkoval přesně do brankáře Bertelmana, který při prvním utkání byl pro boleslavské hráče nepřekonatelnou překážkou. Tentokrát čisté konto udržel necelou půlhodinku, když přežil Táborského centry i nepřesný Táborského volej po Mendyho centru.

Ve 24. minutě se Kuličův oblouček z levé strany dostal k Procházkovi, po jehož přihrávce z malého vápna Mendy doklepl snadno do sítě - 1:0.
Ve 28. minutě Mendy z pravé strany pronikl neohroženě do sokolovské šestnáctky a z jeho přihrávky Řezníček snadno do odryté branky skóroval - 2:0.

Šest minut před přestávkou Řezníčkův centr proletěl bez užitku sokolovským brankovištěm a v poslední minutě prvního poločasu odmítl Táborský nabídku ke smazání třígólového manka z prvního zápasu. Kulič vybojoval na půlce míč, narazil si ho s Táborským, načež mu ho uvnitř šestnáctky předložil do jasné gólové pozice, Táborský však z deseti metrů branku vysoko překopl.

Druhý poločas začali Boleslavští tlakem a deset minut obléhali sokolovské vápno. Ovšem bez přesné a důrazné koncovky. V 57. minutě běžel Kulič na soupeřovu branku, ale uvnitř šestnáctky mu ve střelbě zabránil Studík zdařilým skluzem. O chvíli později zkoušel Táborský překvapit Bertelmana z otočky, ale minul branku. V 61. minutě oblouček Šírla před sokolovskou brankou sklepl Rolko hlavou Procházkovi a jeho zakončení vytáhl Bertelman famózním zákrokem z vingle na roh. V 68. minutě rozhodčí Bílek odpustil Sokolovu penaltu, když jeho obránce zahrál jasně rukou v souboji s Kuličem.

Vzrůstající nervozitu na hrací ploše trochu utlumil třetí gól v sokolovské síti.
V 74. minutě si Procházkův centr nepovedeným odkopem srazil do vlastní branky sokolovský kapitán Čada - 3:0.

V závěrečné pětiminutovce přežil Sokolov dvě obrovské šance Boleslavi. Chytrý oblouček Opiely vytlačil Bertelman nad břevno a Řezníček sám před brankou nastřelil Bertelmanovy nohy a dorážky Rolka i Řezníčka gólem také neskončily. Skóre se nezměnilo ani ve dvouminutovém nastavení. Jeden gól v sokolovské síti za druhý poločas byl chabým vyjádřením drtivé převahy Boleslavi, jehož brankáře Millera soupeř po přestávce téměř nezaměstnal.

Protože v součtu dvou odehraných zápasů bylo celkové skóre nerozhodné 3:3, následoval penaltový rozstřel. Los rozhodl, že kopat začali Sokolovští.

Po 1.sérii 1:0: Kulič proměnil po tom, co Podrazký ve snaze o Panenkovský dloubák překopl branku.

Po 2.sérii 2:1: Šírl proměnil, když před ním Pilař také dal.

Po 3.sérii 3:2: Řezníček proměnil a před ním Hanzlík také dal.

Po 4.sérii 3:3: Sedláčkovu ránu k pravé tyči Bertelman vyrazil a Kaplan před ním proměnil.

Po 5.sérii 4:4: Opiela proměnil stejně jako Vaněček před ním.

Po 6.sérii 5:5: Mendy proměnil a Kura před ním také uspěl.

Po 7.sérii 6:5: Johana proměnil, když šel kopat po neúspěšné ráně Studíka, který nastřelil levou spojnici tyče s břevnem.

Penaltový rozstřel FK Mladá Boleslav - FK Baník Sokolov 6:5, čímž si Mladá Boleslav zajistila postup do jarního čtvrtfinále, kde by ji podle papírových předpokladů měla být soupeřem Viktoria Plzeň, pokud v osmifinále uspěje s Opavou.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina (26. Kúdela), Rolko, Johana, Šírl - Mendy, Opiela, Procházka, Táborský (74. Sedláček) - Kulič, Řezníček.

Sestava FK Baník Sokolov: Bertelman - Kaplan, Studík, Kura, Hanzlík - Dittrich (86. Pilař), Podrazký, Javorský (71. Knakal), Čada, Vaněček - Duchnič (63. Mlika).

Góly: 24. Mendy, 28. Řezníček, 74. vlastní Čada

Góly v penaltovém rozstřelu: Kulič, Šírl, Řezníček, Opiela, Mendy, Johana - Pilař, Hanzlík, Kaplan, Vaněček, Kura.

ŽK: Kalina, Kulič, Kúdela, Procházka - Kura, Podrazký, Duchnič, Javorský, Hanzlík, Mlika

Rozhodčí: Bílek - Ubias, Koval

Diváků: 942

Fanshop banner