Pohárová ostuda
Klub

Pohárová ostuda

Redakce

Tím, že Sokolov vyřadil ve třetím kole Ondrášovka cupu pražskou Spartu, byť až v penaltovém rozstřelu, vyslal dostatečné varování, že se nevyplatí ho podcenit.

A přesto ho boleslavští fotbalisté v osmifinále podcenili. I když každý z nich na přímou otázku paličatě odpovídá, že nepodcenili...
Tak jak mohli prohrát o tři góly s mužstvem, které je v tuzemském fotbalu o patro níže?
Samolibě odpovídají, že se to přeci ve fotbale stává, a to i mnohem věhlasnějším a silnějším klubům, než je mladoboleslavský.
To je sice pravda, ale tím jenom uhýbají od odpovědi s férovým vysvětlením, jak mohli prohrát v Sokolově, když ho nepodcenili. Pravda je, že si nechtějí přiznat pravdu, že neudělali všechno pro výhru.
Chce se mi věřit, že se stydí za ostudu, která visí nad nimi, nad trenéry, nad klubem, nad sponzory i nad celou Mladou Boleslaví.
Jistě si uvědomují, že rozměr ostudy je dán rozsahem teritoria, kde se o ní ví. Počtem uší, které ji slyší, množstvím očí, které ji vidí, spoustou úst, které o ní mluví.
Kdyby některý s fotbalistů chlapsky zklamal při dobývání dívky, zůstane to trapasem do té doby, dokud o něm ví jenom on a ona. Jakmile však ta pitomá holka trapas vyžvaní ještě pitomější kamarádce, která spolehlivě všechno rozkecá, teprve tehdy se trapas přerodí ve veřejnou ostudu.
A boleslavští fotbalisté se chovají jako malí kluci spoléhající na to, že jejich pohárové selhání se Sokolovem zůstane v úrovni trapasu, protože z jejich fandů první duel skoro nikdo neviděl a tudíž náležitě neroztroubil a při aktuálně ztížené šanci na postup nebude nikdo na odvetu zvědavý.
Právě proto by ve středu na odvetu pohárového osmifinále Mladá Boleslav - Baník Sokolov mělo přijít co nejvíce lidí a především z řad opravdových fanoušků boleslavského fotbalu. Důvody jsou nasnadě. Aby v hledišti neměli převahu sokolovští příznivci, kteří se do Boleslavi chystají, a aby si boleslavští plejeři uvědomili, že je potřeba udělat maximum k zamezení skutečné ostudy a vynasnažili se postoupit do jarního čtvrtfinále. To se Boleslavským za prvoligové éry povedlo zatím jen jednou, a to v sezóně 2006/07.

Vás fanda Bolek

Psáno pro zpravodaj k utkání 15. kola Gambrinus ligy 2010/11, které se hrálo v neděli 7. listopadu 2010.

Fanshop banner