Kuličova upřímná slova
Klub

Kuličova upřímná slova

Redakce

Ústečtí fotbalisté nemají pořádný stadion a jsou nuceně doma v Teplicích. Vršovičtí Bohemians se o klubové logo, barvy i prachy přetahují s klubem podobného názvu a nesmí hrát na stadionu, na kterém hráli do letošního jara.

Příbramským povinně instalované vyhřívání hřiště při sněžení nefungovalo, protože jim nikdo nenařídil, že ho musí napojit na zdroj tepla. Plzeňským radost z postupu do evropské ligy zhořkla tím, že museli s istanbulským Besiktasem hrát v Praze. Rozhodli tak komisaři UEFA. Určitě neviděli interiéry hřiště istanbulského Galatasaray, kde před čtyřmi roky hrála Mladá Boleslav předkolo Ligy mistrů a v kabině určené hostujícímu týmu se proháněli švábi a hygienicky byla hluboko pod úrovní zázemí většiny českých venkovských hřišť.
Vedle takových kopanců se zdá být prkotinou neuznaný gól, který sparťanům dal před týdnem Marek Kulič, načež jeho neuznání upřímně okomentoval. Poznámkou, že dát podobný gól za Spartu, jistě by byl uznán, promluvil z duše všem, kteří se cítí být malými a od velkých utiskovanými.
Svět byl, je a nadále bude rozdělen na úspěšné a neúspěšné, na mocné i nemocné, na nějaké a jinaké lidičky. A fotbal též.
Proto je národní pohár tolik oblíbený u klubů nižších soutěží. Umožňuje menším a slabším, což bývá mnohdy jen papírové označení, vytáhnout se na elitní kluby, přičemž jejich výjimečnost bývá nezřídka také jen papírová.
Pro boleslavské fotbalisty letošní poměření s kluby nižších soutěží dopadlo šťastně. Přes divizního soupeře přešli těsnou výhrou a přes třetiligového penaltovým rozstřelem. Posuzováno optikou předchozích dvou ročníků (vyřazení na penalty třetiligovou Hlavicí a těsnou prohrou v divizní Živanici) je to úspěch.
Boleslavští se dostali do fáze poháru, kde už porážka nebude ostudou. V osmifinále by se měli střetnout s pražskými sparťany, pokud ti postoupí přes druholigový Sokolov. Přejme Spartě postup, ať Boleslavští můžou v poháru pokračovat bez hrozby potupného vyřazení týmem nižší soutěže a také proto, aby kapitán Marek Kulič mohl do sparťanské branky dát regulérní gól a následně nás opět počastoval co nejupřímnějším komentářem.

Váš fanda Bolek

Psáno pro zpravodaj k utkání 11. kola Gambrinus ligy 2010/11, které se hrálo v neděli 3. října 2010.

Fanshop banner