Ve středu pohárová odveta se Sokolovem
Klub

Ve středu pohárová odveta se Sokolovem

Redakce

Odvetné utkání osmifinále Ondrášovka cupu FK Mladá Boleslav - FK Baník Sokolov se hraje ve středu 10. listopadu od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Boleslavští potřebují dohnat třígólové manko z prvního utkání.

První osmifinálové utkání Ondrášovka cupu FK Baník Sokolov - FK Mladá Boleslav 3:0 se hrálo v poslední říjnové středě a dopadlo pro boleslavské fotbalisty neslavně.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Brunclík, Johana, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Delič (46. Opiela), Procházka, Sedláček (46. Táborský) - Kysela (73. Řezníček), Toleski. Sestava FK Baník Sokolov: Bertelman - Šmerda, Knakal, Kura, Hanzlík - Dittrich (71. Blažek), Podrazký, Čada, Pilař (76. Vaněček) - Javorský, Mlika (83. Šilhan).
Góly: 29. Mlika, 65. Čada, 67. vlastní Dimitrovski. ŽK: Vaněček - Delič, Johana, Procházka, Řezníček, Opiela. Rozhodčí: Franěk - Košec, Štěrba. Diváků: 2202.

Trenér FK Mladá Boleslav Karel Stanner přiznal, že nečekaně vysoká prohra v Sokolově ho přebolí jedině v případě, že boleslavští fotbalisté v domácí odvetě soupeře přehrají a postoupí do čtvrtfinále. „Když jsme prohráli se Sokolovem 0:3, nevidím důvod, proč bychom v odvetě nemohli naopak vyhrát 3:0 a smazat soupeřův náskok. Samozřejmě je to o přístupu hráčů, herním štěstí a hlavně o tom, potřebné góly dát," poznamenal Karel Stanner.

Co se ve dvou týdnech mezi pohárovými duely událo?

Mladé Boleslavi přibyli na marodce k Radku Šírlovi brankář Miroslav Miller a útočník Jan Chramosta, kteří však v ostudném pohárovém utkání neúčinkovali. Miller se Šírlem již trénují naplno, Chramosta zatím zůstává mimo hru.
Boleslavští ve 14. ligovém kole remizovali v Jablonci 1:1 a v 15. ligovém kole doma se Slováckem nečekaně prohráli 2:3. Skončila tak jejich devítizápasová série bez ligové prohry a tabulce Gambrinus ligy zamrzli na páté příčce se shodným bodovým počinem jako čtvrtý Jablonec a šesté Teplice.

Baník Sokolov potvrdil střeleckou chuť z pohárového duelu i v následujícím mistrovském druholigovém utkání. Přestřílel doma exligové Kladno 4:2 gólovými trefami Dittricha, Duchniče, Vaněčka a Mliky. V posledním podzimním mistráku na pražské Julisce proti lídru druholigové tabulky Dukle Praha však neuspěl a prohrál těsně 0:1. A tak místo dotažení předních klubů, bude přezimovat na šestém místě druholigového pořadí.

Kompletní program osmifinále Ondrášovka cup, které se hraje na dva zápasy

Středa 27.října od 15 hodin MFK OKD Karviná - FC Zbrojovka Brno 2:0
Středa 27.října od 15,30 hodin FK Baník Sokolov - FK Mladá Boleslav 3:0
Středa 27.října od 15,30 hodin FC TDV Slavičín - Kroměříž 1:5
Středa 27.října od 15,30 hodin FK Viktoria Žižkov - SK Slavia Praha 1:1
Středa 27.října od 15,30 hodin FC Písek - SK Sigma Olomouc 3:3
Středa 27.října od 15,30 hodin HFK Olomouc - FK Baumit Jablonec 4:2
Středa 3.listopadu od 17,30 hodin FK Teplice - SK Dynamo České Budějovice 0:1

Úterý 9.listopad od 17,30 hodin SK Slavia Praha - FK Viktoria Žižkov (odveta)

Středa 10.listopad od 16 hodin SK Sigma Olomouc - FC Písek (odveta)
Středa 10.listopad od 16,30 hodin FK Baumit Jablonec - 1.HFK Olomouc (odveta)
Středa 10.listopad od 17 hodin FC Viktoria Plzeň - SFC Opava (1.duel)
Středa 10.listopad od 17 hodin FK Mladá Boleslav - FK Baník Sokolov (odveta)
Středa 10.listopad od 17 hodin FC Zbrojovka Brno - MFK OKD Karviná (odveta)
Středa 10.listopad od 17,30 hodin SK Dynamo České Budějovice - FK Teplice (odveta)

Středa 17.listopad od 11 hodin SK HS Kroměříž - FC TDV Slavičín (odveta)

Úterý 23.listopad od 18 hodin SFC Opava - FC Viktoria Plzeň (odveta)

Cena jedné vstupenky na odvetné utkání osmifinále Ondrášovka cupu FK Mladá Boleslav - FK Baník Sokolov je 60,- Kč, pro ZTP 30,- Kč.

Fanshop banner