Stanner za prohrou vidí individuální chyby
Klub

Stanner za prohrou vidí individuální chyby

Redakce

Po nečekané výhře na mladoboleslavském hřišti neskrýval slovácký trenér Miroslav Soukup překvapení. Boleslavský kouč Karel Stanner ve třech inkasovaných gólech viděl selhání jedinců, nikoliv herního stylu.

„Prohráli jsme, protože jsme neuspěli v obranné ani v útočné části zápasu. Šancí jsme měli dost, ale od počátku jsme s nimi lehkovážně naložili," řekl na úvod hodnocení prohraného utkání boleslavský Karel Stanner. Zlobil se na své hráče, že zcela propadli v obranné hře a pouštěli soupeře do brejků.

Karel Stanner uvedl, že o osudu utkání rozhodl třetí gól v Šedově brance, který padl krátce po tom, kdy Boleslav snížila na rozdíl jednoho gólu, ale Slovácko vzápětí zvýšilo své vedení na 1:3.
Boleslavští v podzimní sezóně už potřetí doma dostali tři góly. S Teplicemi remizovali 3:3, s Plzní vyhráli 4:3 a se Slováckem prohráli 2:3. „Chceme góly dávat. Není problém, že jsme dostali tři góly, ale že při špatném postavení hráčů jsme mohli gólů dostat pět. Na druhou stranu, kdyby Kulič proměnil ve druhé minutě šanci, možná se celý zápas vyvíjel úplně jinak. Na inkasovaných gólech budeme rozebírat především individuální chyb a ne herní koncepci," dodal Karel Stanner.

„Zápas se mi hodnotí dobře, jsem spokojený s výsledkem i předvedenou hrou," řekl novinářům slovácký trenér Miroslav Soukup. „Překvapivě jsme vyhráli, měli dostatek šancí a přiznávám, že dát tři góly v Boleslavi se nám řadu let nepovede. Po zápasech, kdy se nám nedařilo, jsme se pozvedli a předvedli týmový výkon," dodal Soukup a zdůraznil, že pro úspěch Slovácka bylo důležité, že přežilo úvodní desetiminutovku zásluhou brankáře Filipka.

Slovácký trenér přiznal, že atmosféra v týmu nebyla dobrá, když po ostudné porážce v Brně nezvládli doma utkání s Libercem. „Uplynulý týden byl pro nás velmi složitý. Ukázalo se však, že sni to, že nám vypadli tři hráči základní sestavy, nebyl důvod mít strach ze soupeře. Hráči se semkli a šli odvážněji do hry. Byl to náš nejkvalitnější zápas v podzimní sezóně a výhra nad Boleslaví nám psychicky určitě pomůže."

Fanshop banner