Série neporazitelnosti skončila nečekaně doma
Klub

Série neporazitelnosti skončila nečekaně doma

Redakce

Boleslavští hodně nečekaně prohráli domácí utkání, do kterého sice vstoupili aktivně, ale nedali šance a soupeře pustili do dvougólového brejku. Vypracovali si šancí na dva zápasy, ale s výjimkou dvou většinu promarnili a na body nedosáhli.

Ve výrazně rozdílném rozpoložení vstoupily do utkání 15. kola soupeři. Boleslav devět uplynulých ligových utkání neprohrála, naopak Slovácko v uplynulých čtyřech mistrácích nezískalo ani bod při skóre 1:12. Navíc v podzimní bilanci je Boleslav druhým nejlepším týmem na domácím hřišti a Slovácko druhým nejhorším při venkovních zápasech, navíc nedalo dlouhých 310 minut ligový gól. Papírový favorit byl tedy zřejmý. Ale ošidný.

Přestože Boleslavští začali s chutí a v úvodních minutách měli šance Kulič a Mendy, první poločas prohráli.
V 7. minutě po Švancarově nezištně hlavičce nedokázal Ondřejka z deseti metrů překonat Šedu. V 10. minutě však měl Fujerik dost času, aby vystřelil a tečovaná rána zapadla k pravé tyči, kam se Šeda marně natahoval - 0:1.

Inkasovaný gól zcela změnil očekávaný poměr sil na hřišti. Zaskočená Boleslav se bránila aktivnímu Slovácku. Když Boleslavští přežili kritickou chvíli, začali opět útočit.
Táborský se probil až k brankovišti, ale přihrávka před branku neprošla. Po spolupráci s Táborským byl v šanci Kulič, který se neprosadil, a následnou střelu Řezníčka vyškrábnul Filipko na roh. Po Šedově výkopu se opět do šance hrnul Kulič a po něm Řezníček, ale na slováckého gólmana nevyzráli. Po spolupráci s Táborským dal Kúdela perfektně Řezníčkovi a jeho střelu lapil Filipko. O chvíli později konečky prstů zabránil střele z kopačky Opiely a zvládl i dorážku Řezníčka. Po patičkách Táborského a Řezníčka se k míči dostal Kulič, ale Filipko mu ho v pádu pod nohy šanci sebral.

Mezi boleslavské vyložené gólové šance se vešel první slovácký roh v 31. minutě, který zakončoval neobsazený Fujerik do Šedových nohou, a svižný brejk o pět minut později, na jehož konci pálil ostře Švancara do připravené náruče Šedy. První poločas tak skončil těsným vedením Slovácka.

Druhé dějství nepovedené hry pokračovalo nečekaně druhým gólem v Šedově síti. V 56. minutě dlouhý odkop ze slovácké obrany u levé postranní lajny zachytil Švancara, volným poklusem se přemístil do boleslavské šestnáctky, kde zamotal hlavu stoperu Dimitrovskému třemi zasekávačkami a nepříliš rychlou přízemní střelou k pravé tyči pokořil boleslavského brankáře Šedu - 0:2.

Boleslavští necelou minutu po inkasovaném gólu povedeně zaútočili. Řezníček se ocitl sám před brankářem, ale křížnou střelou minul branku. Boleslavský tlak narůstal, zároveň však přibývalo okének v boleslavské obraně příhodných pro slovácké brejky. Po Švancarově přihrávce se před brankou málem dostal do šance Fujerik, ale Fabián mu míč ukopl.
Před slováckou brankou neuspěli Rolko a Dimitrovski po Sedláčkově rohu.

V 68. minutě si vzpomněl na kanonýrské poslání Kulič. Z dvaceti metrů se parádně trafil do levého horního koutu slovácké branky, kam se výtečný Filipko marně natahoval - 1:2.
Za čtyři minuty však bylo po radosti. Švancara kolmou přihrávkou uvolnil Ondřejku a ten sólo proti Šedovi zakončil přesnou ranou k levé tyči - 1:3. „Tento gól utkání rozhodl," pravil boleslavský kouč Karel Stanner.
Třetí gól v boleslavské brance byl krutý. Boleslavským nezbylo, než začít hrát vabank. V ofenzivní snaze neuspěli Řezníček, Opiela, Mendy.
Teprve v 87. minutě po Sedláčkově centru se do střelecké pozice dostal Kysela a čistým nártem překonal Filipka - 2:3
. Na vyrovnání zbylo pět minut včetně nastaveného času. Zápas promarněných šancí však už boleslavští fotbalisté nenapravili.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Kúdela (59. Sedláček), Opiela, Táborský (59. Toleski) - Kulič (77. Kysela), Řezníček.

Sestava 1.FC Slovácko: Filipko - Kuncl, Starý, Mezlík, Kubáň - Jiří Valenta, Fujerik (85. Hlůpik), Vít Valenta, Volešák - Švancara (79. Szmek), Ondřejka (90. Nestorovski).

Góly: 68. Kulič, 87. Kysela - 10. Fujerik, 56. Švancara, 72. Ondřejka

ŽK: Opiela

Rozhodčí: Příhoda - Pelikán, Urban

Diváků: 3028

Fanshop banner