V Liberci o výhře rozhodli do přestávky
Klub

V Liberci o výhře rozhodli do přestávky

Redakce

Liberečtí a boleslavští junioři se střetli o třetiligové body na hřišti s umělým povrchem v liberecké městské části Doubí. Boleslavští jasně vyhráli a poskočili na třetí místo v aktuálním pořadí ČFL.

Úvodní aktivita boleslavských fotbalistů se projevila hned ve 2. minutě, kdy po Zbrožkově centru střílel bez přípravy těsně nad libereckou branku Volf. Do vedení šli Boleslavští až ve 20. minutě, kdy kombinací vyšachovali soupeřovu obranu. V závěru povedené akce byla Hadziresičova přihrávka Dudkovi, který z levé strany zkušeně překonal libereckého brankáře Kováře - 0:1.
O pět minut později střílel Hadziresič jen pár centimetrů nad břevno, ovšem za necelých deset minut po prvním gólu se skóre opět pohnulo ve prospěch Boleslavi.
Ve 29. minutě kopal Dudka roh a míč, který proletěl přes celou šíři brankoviště, doklepl snadno do sítě Ščuk - 0:2.
Při dalším rohovém kopu Dudky ve 34. minutě skóroval u bližší tyče Tvaroha - 0:3.

První vážnější situací před boleslavskou brankou nastala až v 70. minutě. Nepříjemnou tečovanou ránu vyrazil pozorný Vorel na roh. V 74.minutě Dudkův trestný kop liberečtí obránci tečovali a rána skončila těsně vedle branky.
Dvě minuty před koncem utkání byl Tvaroha strůjcem čtvrtého boleslavského gólu. Jeho centr si bránící Lukáš Novotný srazil do vlastní branky - 0:4.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Vorel - Zbrožek, Brunclík, Mrvík, Svoboda - Volf, Tvaroha, Ščuk, Dudka (76. Dolinajec) - Hadziresič (68. Štěpánek), Synek (83. Schubert).

Sestava FC Slovan Liberec"B": Kovář - Bína (46. L.Novotný), Radek Dejmek, Vulin (57. P.Novotný), Zeman - Martan, Štícha, Krystan, Vlasko - Sivrič (46. Beneš), Dostálek.

Góly: 20. Dudka, 29. Ščuk, 34. Tvaroha, 88. vlastní L.Novotný

ŽK: Beneš - Svoboda, Zbrožek, Vorel

Rozhodčí: Kalenda - Černý, Šecová

Diváků: 120

Fanshop banner