V obou týmech mají marody i trestance
Klub

V obou týmech mají marody i trestance

Redakce

V utkání 15. kola Gambrinus ligy ročníku FK Mladá Boleslav - 1.FC Slovácko, které se hraje v neděli 7. listopadu 2010 od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, bude boleslavský trenér postrádat zraněné Millera, Šírla, Chramostu a vykartovaného Procházku.

Pro boleslavský tým jsou to jistě citelné ztráty. „Každý hráč, který vypadne ze sestavy, v níž je dlouhodobě zabudovaný, pochopitelně chybí, ale zároveň hráč, který místo něho nastoupí, musí udělat všechno pro to, aby jej nahradil nebo dokonce předči," komentoval kouč Karel Stanner aktuální absence v boleslavských řadách.

Brankář Miroslav Miller dohrál dramatické ligové utkání proti Viktoria Plzeň s bolestivě nakopnutým hrudníkem, což ho dva týdny omezovalo v tréninkové činnosti. Nechytal ani nebyl na lavičce v Jablonci a jeho start proti Slovácku je nadále nepravděpodobný.
Obránce Radek Šírl
si zranil rameno před koncem ligového utkání v Hradci Králové, ale v tomto týdnu se již zapojil do tréninkové činnosti. Přesto jeho start proti Slovácku je nejistý.
Útočník Jan Chramosta
nedohrál ligové utkání proti Viktorii Plzeň, neboť mu soupeřův stoper Bystroň bolestivě pochroumal koleno. Podrobné vyšetření prokázalo těžké pohmoždění postranního vazu, což mělo za následek dva týdny tréninkové i zápasové absence včetně ligového utkání proti Slovácku.
Defenzivní záložník Václav Procházka
je prvním fotbalistou FK Mladá Boleslav, který v letošní podzimní sezóně nasbíral čtyři napomenutí žlutou kartou a tím pádem i zákaz startu na jedno mistrovské utkání. Počtvrté napomínán byl v Jablonci a tak si nezahraje proti Slovácku.

Podobně jako Boleslav, má i Slovácko své řady oslabené. Tři disciplinární tresty jeho hráči nasbírali v předchozím ligovém mistráku doma proti Slovanu Liberec. Počtvrté byli žlutě napomínáni dvaatřicetiletý halv Michal Kordula a dvacetiletý obránce slovenské národnosti Tomáš Košút. A jednadvacetiletý odchovanec Slovácka Petr Reinberk byl dokonce po klukovském nakopnutí libereckého Váchy vyloučený. Všichni tři tedy nemůžou proti Boleslavi hrát. Mimo hru jsou také dlouhodobě zranění čtyřiadvacetiletý brazilský záložník Nascimento Silva Cleber, třicetiletý obránce Aleš Urbánek a dvaadvacetiletý záložník z vlastní líhně Jiří Perůtka.
„Pro nás jsou kádrové problémy soupeře nepodstatné. Ať přijedou, s čím chtějí, my potřebujeme vyhrát a musíme pro výhru udělat maximum. Zajímá nás jen náš výkon a vlastní snaha dohnat ztrátu z Jablonce, kde jsme měli vyhrát, ale remízou ztratili dva body,"
odmítl boleslavský trenér Karel Stanner posuzovat, jak moc přijede Slovácko oslabené či nikoliv.

Při duelu Boleslavi se Slováckem je výčet hráčů, kteří oblékali dresy obou těchto rivalů, velmi skromný. Týká se pouze boleslavského Kúdely a slováckého Volešáka.

Třiadvacetiletý Ondřej Kúdela je odchovanec Slovácka, v jehož dresu debutoval v Gambrinus lize 28. května 2005 na boleslavském hřišti proti klubu, za který dnes kope. Za Slovácko si připsal 31 prvoligových startů a za Boleslav, do které přestoupil z pražské Sparty v lednu 2009, odehrál zatím 34 zápasů. V letošní podzimní sezóně, kterou začal se svalovým zraněním, však nastoupil je jednou.

Šestadvacetiletý Ladislav Volešák je odchovanec pražské Sparty, ze které byl na podzim 2004 v FK Mladá Boleslav na půlročním hostování. Potom prošel Českými Budějovicemi, pražskou Slavií a od letošního července je v kádru Slovácka jediným, kdo má fotbalovou kariéru spojenou s mladoboleslavským klubem.

Fanshop banner