Na čtyřgólového Švancaru zatím nemají
Klub

Na čtyřgólového Švancaru zatím nemají

Redakce

V nedělním duelu bude Boleslav hájit domácí neporazitelnost proti Slovácku, které má sice druhou nejhorší bilanci na venkovních hřištích, ale osmého nejlepšího ligového střelce Petra Švancaru, jenž je se čtyřmi góly jednookým králem v porovnání se všemi slováckými a boleslavskými hráči.

Ze šestnácti účastníků Gambrinus ligy domácí neporazitelnost v aktuální podzimní sezóně drží už jenom dva týmy, a to vedoucí Viktoria Plzeň a čtvrtá Mladá Boleslav. V tabulce sestavené pouze z domácích utkání je jasně nejlepší Viktoria Plzeň, která ze sedmi utkání šest vyhrála a jednou remizovala při skóre 24:7. Mladá Boleslav ze sedmi utkání pět vyhrála a dvakrát remizovala při skóre 18:10.

Boleslavští se aktuálně pyšní neporazitelností v devíti po sobě následujících ligových zápasech, když od porážky v Brně v pondělí 16. srpna v následujících dvanácti týdnech čtyřikrát vyhráli a pětkrát remizovali. Šestou remízu si připsali už ve druhém kole doma proti Českým Budějovicím. Kdyby z těch šesti remíz byly alespoň dvě výhry, jsme v tabulce druzí. V Jablonci jsme dali regulérní gól a rozhodčí ho neuznal, v Hradci nedali ani jeden a na Spartě dostali gól dvě minuty před koncem utkání rozehraném na vítězství, takže to byly opravdu hodně zbytečné ztráty," povzdechl si boleslavský trenér Karel Stanner nad přílišným počtem remíz, z nich každá znamenala dvoubodovou ztrátu v soupeření s předními kluby Gambrinus ligy.

Slovácko je v bilanci na cizích hřištích druhé nejhorší se třemi body a značně pasivním skóre 3:18. Horší jsou jen vršovičtí Bohemians 1905, kteří udělali venku pouze jeden bod při skóre 6:14. Slovácko přivezlo tři body za výhru 1:0 v Příbrami. V dalších šesti venkovních utkání prohrálo na Spartě 1:2, v Edenu s Bohemians 0:1, v Plzni 0:3, v Jablonci 0:3, v Ostravě 1:2 a v Brně rekordně 0:7.
V celkovém souhrnu čtrnácti podzimních kol Gambrinus ligy Slovácko osmkrát prohrálo
, což je druhý nejhorší účet hned po desetkrát poraženém Brnu. Navíc Slovácko ve čtyřech říjnových zápasech neudělalo ani bod a dostalo dvanáct gólů (v Ostravě 1:2, doma s Olomoucí 0:2, v Brně 0:7 a doma s Libercem 0:1, když pět minut před koncem Petr Švancara nedal penaltu).
To ostře kontrastuje se statistikou tří mistrovských utkání v září, které Slovácko vyhrálo, aniž inkasovalo gól (doma České Budějovice 2:0, v Příbrami 1:0 a doma Slavia Praha 3:0).

Se střelci to má Boleslav i Slovácko podobné. O podzimní góly se podělilo dvanáct hráčů Boleslavi a devět hráčů Slovácka, přičemž opravdového bombarďáka nemá ani jeden tým. Kanonýrská pověst slováckého Petra Švancary pobledla zahozením penalty proti Liberci a tak jeho podzimní účet zůstal na čtyřech gólech s uctivým odstupem za ligovou elitou. I tak má lepší statistiku, než všichni hráči Boleslavi a Slovácka.

Střelci podzimní Gambrinus ligy: 10 - Jan Rezek (Viktoria Plzeň), 9 - Michal Hubník (Sigma Olomouc), Tomáš Pekhart (Baumit Jablonec), 8 - Daniel Kovář (Viktoria Plzeň), 6 - Karol Kisel (Slavia Praha), Bony Wilfried (Sparta Praha), 5 - Milan Petržela (Viktoria Plzeň).
Čtyři góly
dalo devět fotbalistů a mezi nimi i Petr Švancara ze Slovácka.
Tři góly
dalo šestnáct fotbalistů a mezi nimi boleslavští Jan Chramosta, Jakub Řezníček, Adrian Rolko, Ivo Táborský a ani jeden ze Slovácka.
Dva góly
dali Marek Kulič a Alex Mendy z Boleslavi, Ladislav Volešák ze Slovácka.
Jeden gól
dali Ludovic Sylvestre, Tomáš Fabián, Václav Procházka, Lukáš Opiela, Vladimir Dimitrovski a Kerem Bulut z Boleslavi a Tomáš Košút, Martin Kuncl, Ilija Nestorovski, Václav Ondřejka, Petr Reinberk, Radek Szmek a Jiří Valenta ze Slovácka.

Fanshop banner