Body proklouzly Šedovi pod rukou
Klub

Body proklouzly Šedovi pod rukou

Redakce

Boleslav uhájila pátou příčku před Jabloncem, na skóre dokonce poskočila na čtvrté, ale neposunula se na vytoužené třetí místo, protože kiksnul brankář Šeda a rozhodčí chybně neuznal regulérní gól Řezníčka.

Čtyři roky čeká Boleslav na výhru nad Jabloncem a nedočkala se ani v letošním podzimu, přestože k vítězství měla blízko. Nepříjemnou statistiku začala napravovat nečekaně brzo.

Ve 4. minutě Mendyho centr zpracoval na hranici jabloneckého vápna Řezníček a prostřelil gólmana Špita ranou k pravé tyči - 0:1. Radost boleslavským fotbalistům vydržela jen pět minut. Pekhart z dvaceti metrů nečekaně vypálil a brankáři Šedovi kluzký míč proklouzl mezi rukavicemi do sítě - 1:1.

Jablonečtí vyrovnali brzo a snadno. To je patřičně nabudilo a šokovaného boleslavského protivníka přitiskli k jeho šestnáctce. Druhý gól v Šedově brance visel ve vzduchu. Pavlík z trestňáku nastřelil hráčskou zeď, Lafata vytočil Dimitrovského a jeho centr ukopl až Kalina do rohu, Jablonského bombu Šeda vyrazil a v závěru úvodní čtvrthodinky boleslavská defenzíva přežila tři rohy ve dvou minutách.
V 16. minutě Táborského trestňák jablonecká obrana odvrátila jen k Fabiánovi a jeho bombu nad břevno vytlačil Špit.
Jablonečtí byli do konce poločasu aktivnější, ale Šeda se už zaskočit nenechal a opakovaná nedorozumění Dimitrovského se spoluhráči dopadla pro Boleslav dobře. Ve 27. minutě Rolko zastavil jablonecký útok a založil boleslavskou protiakci přes Táborského, jenž přihrál Kuličovi, který dal gól z ofsajdu a rozhodčí ho neuznal. Krátce před koncem poločasu Šeda zvládl bombu Jablonského a Špit si poradil s ranou Procházky.

Druhý poločas na nerozhodném výsledku nic nezměnil, přestože se o vítězný gól snažily oba týmy. V 55. minutě Kulič parádně prostrčil míč mezi obránci Řezníčkovi, jenž uvnitř šestnáctky z otočky vypálil k pravé tyči a Špita dokonale zaskočil. Regulérní gól však rozhodčí neuznali, neboť si asistent Wilczek vymyslel ofsajd, který nebyl.
Za dvě minuty byla Boleslav opět blízko gólu. Předcházel mu však jistý Šedův zásah při jabloneckém rohu. Následovala rychlá boleslavská akce, na jejímž konci Opiela prostřelil brankáře Špita, ale toho v opuštěné brance zdárně zaskočil Piták.
Ještě jednu velkou šanci měl boleslavský Kulič. Po Mendyho pasu běžel sám na Špita, ale ten mu pádem pod nohy znemožnil střelbu či případnou přihrávku Řezníčkovi.
Jablonečtí zahrozili Kovaříkovou bombou těsně mimo v 66. minutě a hlavičkou Pekharta v 76. minutě, kterou Šeda jen vyrazil a při likvidaci Pekhartovy dorážky mu pomohl stoper Rolko.

Boleslavským chyběli zranění brankář Miller, obránce Šírl a útočník Chramosta. Jablonečtí postrádali zraněné defenzivní hráče Krajčíka a Drska.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Procházka, Opiela, Táborský (90. Sedláček) - Kulič (90. Kysela), Řezníček (83. Toleski).

Sestava FK Baumit Jablonec: Špit - Eliáš (74. Huber),Zábojník, Pavlík, Jablonský - Vošahlík (61. Haurdič), Piták (86. Jarolím), Loučka, Kovařík - Pekhart, Lafata

Góly: 9. Pekhart - 4. Řezníček

ŽK: Pekhart - Procházka

Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Chytil

Diváků: 2362

Fanshop banner