Z jihu Čech přivezli bod za remízu
Klub

Z jihu Čech přivezli bod za remízu

Redakce

O remíze aktéři mistrovského utkání rozhodli v prvním poločasu. V závěru utkání boleslavský vítězný gól rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu.

Utkání začalo boleslavským tlakem, který však dlouho netrval. Boleslavský trestný kop rozehrál Sedláček a hlavičkoval nad branku Klíma. Jihočeši odpověděli útokem zakončeném hlavou Malého do připraveného brankáře Boreckého.
Ve 20. minutě po spolupráci s Privarou mířil k soupeřově brance Tvrdý. Protihráči jej zastavili nedovoleně, ale následný trestný kop budějovický gólman Liška úspěšně přežil, aniž musel zasahovat. Za dvě minuty na druhé straně budějovičtí útočníci zle dotírali na Boreckého branku, ale neprosadili se ze hry ani ze dvou trestných kopů. Ve 28. minutě budějovický atak zarazil v poslední chvíli stoper M.Šťastný. Svižný boleslavský protiútok zakončil nepřesně Klíma. Ve 31. minutě Hájek z trestného kopu nastřelil břevno boleslavské branky.

Ve 33. minutě se uvolnil Klíma přes dva soupeře, připravil si střelbu a podle gólmana Lišky se trefil přesně k pravé tyči - 0:1. Boleslavi vedení nevydrželo ani deset minut.
Ve 40. minutě budějovický tým vyrovnal. Do boleslavské sítě se trefil Hájek - 1:1
.

Druhý poločas začal šancí boleslavského Mižiče, jehož povedenou střelu brankář vyrazil. Potom si budějovičtí vynutili tlak. Získali několik standardních situací, ale Boreckého nepřekonali. V 60. minutě měl budějovický brankář starosti s Hruškovou střelou z téměř čtyřiceti metrů, ale bylo to v této fázi utkání ojedinělé ohrožení jihočeské obrany. Budějovičtí pokračovali v tlaku. Boleslavskou branku zachraňoval hlavou Hošťálek a z malého vápna střílející Petráň naštěstí překopl.

Teprve na závěrečnou čtvrthodinku se boleslavští dorostenci probudili. Získali dva rohy, které bohužel nevyužili. Po faulu na Honce kopal Sedláček neúspěšně trestňák. V 80. minutě Láncz nastřelil tyč. V 81. minutě střídající Klobása dal dokonce Budějovicím gól, ale asistent rozhodčího boleslavského hráče viděl v ofsajdu na jeho popud a hlavní sudí gól neuznal.

Sestava FK Mladá Boleslav: Borecký - Tvrdý (86. Křapka), M.Šťastný, Hošťálek, Honc - Láncz, Mižič, Sedláček, Klíma - Privara (78. Klobása), Hruška (66. D.Šťastný).

Góly: 40. Němec - 33. Klíma

ŽK: Novotný, Tlustý - M.Šťastný, D.Šťastný, Láncz, Klíma.

Rozhodčí: Hájek - Grimm, Peterka

Fanshop banner