V Chance aréně čekají omluvu fandové obou rivalů
Klub

V Chance aréně čekají omluvu fandové obou rivalů

Redakce

V utkání 14. kola Gambrinus ligy FK Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav, které se hraje v pondělí 1. listopadu od 18 hodin v jablonecké Chance aréně, se střetnou týmy s touhou napravit středeční ostudná vystoupení v osmifinále Ondrášovka cupu.

Boleslavští i jablonečtí fandové prožívají shodné rozčarování. Boleslav po famózní výhře nad ligovým lídrem Viktorií Plzeň prohrála rozdílem třídy v tuzemském poháru na hřišti druholigového Baníku Sokolov. Jablonec v lize převálcoval Baník Ostravu, načež nestačil v pohárovém střetnutí na třetiligový HFK Olomouc. Obě mužstva tedy mají co napravovat a o motivaci k omluvě fanoušků nelze pochybovat.

„Hráči si musí sami srovnat, co na sokolovském hřišti odevzdali a jestli do mužstva reprezentující boleslavské barvy vůbec patří. Udělali klubu velkou ostudu. Pro mě zcela nepochopitelnou po parádní ligové výhře nad Plzní, na kterou potřebujeme navázat v nejbližším utkání o mistrovské body v Jablonci," řekl bezprostředně po pohárovém výbuchu hodně naštvaný boleslavský trenér Karel Stanner.
Pro ligové utkání v Jablonci bude nejspíše postrádat obránce Radka Šírla, který si stále léčí rameno pochroumané v závěru utkání 12. ligového kola v Hradci Králové, a útočníka Jana Chramostu, jenž po zákroku plzeňského stopera Bystroně má těžce pohmožděný postranní vaz. Také nad startem brankáře Miroslava Millera, který utkání 13. ligového kola proti Viktorii Plzeň odnesl četnými bolestivými kopanci, visí malý otazník.

Boleslav osm uplynulých ligových utkání v řadě neprohrála (doma Ostrava 1:0, doma Liberec 3:1, venku Olomouc 0:0, doma Teplice 3:3, venku Sparta 1:1, doma Bohemians 1905 3:2, v Hradci Králové 0:0, doma Plzeň 4:3).

Jablonečtí uplynulé tři ligové zápasy jasně vyhráli a nastříleli v nich celkem deset gólů (doma Ústí 2:0 a Příbram 5:1, venku Ostrava 3:1). Rovnou polovinu dal Tomáš Pekhart. A dvakrát se trefil Karel Piták, jenž v byl v září už jednou nohou v Hradci Králové, ale nakonec v Jablonci zůstal a začal střílet góly.

FK Mladá Boleslav má třetí nejproduktivnější ligovou ofenzívu s 22 nastřílenými góly a stejně gólů dal i šestý Jablonec. Více nastřílely druhá Olomouc (24) a vedoucí Plzeň (36).
Boleslav v letošním podzimu stále postrádá střeleckého lídra. Nikdo z jejich hráčů nedal více než tři góly a na osmnácti úspěšných střelách se podílelo jedenáct fotbalistů. Jablonec střeleckou hvězdu má v Tomáši Pekhartovi, jenž je s osmi trefami druhým nejlepším kanonýrem podzimní ligy.

Pořadí střelců podzimní Gambrinus ligy: 9 - Michal Hubník (Sigma Olomouc) a Jan Rezek (Viktoria Plzeň), 8 - Daniel Kolář (Viktoria Plzeň) a Tomáš Pekhart (Baumit Jablonec), 6 - Karol Kisel (Slavia Praha), Bony Wilfried (Sparta Praha), 5 - Zdeněk Ondrášek (České Budějovice).
Čtyři góly
dalo sedm hráčů, ale ani jeden jablonecký či boleslavský.
Třikrát
se trefilo šestnáct fotbalistů, mezi nimi jablonecký Karel Piták a boleslavské trio Ivo Táborský, Adrian Rolko a Jan Chramosta.
Dva góly
dali jablonečtí Jan Vošahlík, David Lafata, Anes Haurdič a boleslavští Marek Kulič, Jakub Řezníček a Alex Mendy.
Jeden gól
dali jablonečtí Pavel Eliáš, Marek Jarolím, Luboš Loučka, Jan Kovařík, a boleslavští Vladimir Dimitrovski, Tomáš Fabián, Václav Procházka, Lukáš Opiela, Kerem Bulut a Ludovic Sylvestre.

Fanshop banner