V Sokolově utrpěli ostudný debakl
Klub

V Sokolově utrpěli ostudný debakl

Redakce

V prvním utkání osmifinále Ondrášovka cupu sedmý druholigový tým hostil pátý tým Gambrinus ligy. Sokolovští na rozdíl nedbali a vypráskali Boleslav třemi góly.

Utkání začaly oba týmy opatrně. Záhy však iniciativu převzali Boleslavští. První gólovou příležitost měl Kysela v 10.minutě po Mendyho centru, ale hlavičkoval slabě a do brankáře. Do koncovky se tlačil Toleski, po standardních situacích zakončovali Johana a Procházka. Brankáře Bertelmana však nikdo nepřekonal.
Ve 29. minutě dlouhý bekovský odkop přeletěl boleslavskou obrannou linii, Šeda ukvapeně vyběhl hodně před pokutové území, ale míč nezasáhl. Mlika si Šedu obhodil a snadno jednoduchou akci zakončil do prázdné branky - 1:0.

Sokolovští ztratili respekt, Boleslavští působili zaskočené. Zbytek poločasu se dohrál bez vyložené šance.

Druhý poločas začali Boleslavští se změnami v sestavě a aktivně. Gólově se však neprosadili. Naopak Sokolov rozhodl utkání dvěma slepenými góly. V 65.minutě skóroval Čada, když potrestal zmatky před Šedovou brankou po trestném kopu od levé postranní lajny - 2:0. Za dvě minuty si Dittrichův centr srazil do vlastní branky Dimitrovski - 3:0.
Boleslavští se marně pokoušeli dobýt soupeřovu branku. Dobře ji strážil Bertelman. Boleslavští však nedokázali proti sokolovské defenzívě vymyslet překvapivou kombinaci s přesným a důrazným zakončením. Nejblíže gólu byli tvrdě střílející Táborský a Fabián.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Brunclík, Johana, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Delič (46. Opiela), Procházka, Sedláček (46. Táborský) - Kysela (73. Řezníček), Toleski

Sestava FK Baník Sokolov: Bertelman - Šmerda, Knakal, Kura, Hanzlík - Dittrich (71. Blažek), Podrazký, Čada, Pilař (76. Vaněček) - Javorský, Mlika (83. Šilhan).

Góly: 29. Mlika, 65. Čada, 67. Vlastní Dimitrovski

ŽK: Vaněček - Delič, Johana, Procházka, Řezníček, Opiela

Rozhodčí: Franěk - Košec, Štěrba

Diváků: 2202

Fanshop banner