Ve středu začneme pohárové osmifinále v Sokolově
Klub

Ve středu začneme pohárové osmifinále v Sokolově

Redakce

První utkání osmifinále Ondrášovka cupu FK Baník Sokolov - FK Mladá Boleslav se hraje ve středu 27. října od 15,30 hodin na fotbalovém stadionu v Sokolově. Odveta na Městském stadionu v Mladé Boleslavi je na programu o dva týdny později ve středu 10. listopadu od 17 hodin.

V pohárovém osmifinále se střetnou týmy, které přes třetí kolo přešly shodně až v penaltovém rozstřelu. Boleslav uspěla v třetiligových Kunicích a druholigový Sokolov doma proti pražské Spartě. Před tím Sokolovští s přehledem vyřadili divizní Domažlice a Doubravku.

Bilance FK Mladá Boleslav v letošním Ondrášovka cupu

2.kolo FK Trutnov - FK Mladá Boleslav 1:2

3.kolo TJ Kunice - FK Mladá Boleslav 1:1 na penalty 2:4

Bilance FK Baník Sokolov v letošním Ondráškovka cupu

1.kolo TJ Jiskra Domažlice - FK Baník Sokolov 2:5

2.kolo Senco Doubravka Plzeň - FK Baník Sokolov 0:3

3.kolo FK Baník Sokolov - AC Sparta Praha 1:1 na penalty 4:1

FK Baník Sokolov prožívá nejúspěšnější období své existence, které začalo v roce 2006, kdy se klub stal akciovou společností (majoritním akcionářem je Sokolovská uhelná a.s.) a odkoupil druhou ligu od krachujícího pardubického klubu. V dosavadních čtyřech ročnících byl Sokolov v II.lize dvakrát šestý, jednou devátý a v ročníku 2009-10 desátý. Ve středu tabulky se pohybuje i v právě probíhajícím mistrovském ročníku 2010-11.

Letošní podzimní sezónu začali Sokolovští skvěle. neboť převálcovali doma Sezimovo Ústí 5:1. Ovšem o týden později doma prohráli se Zlínem 2:3 a ve třetím kole v Čáslavi 0:3. Po domácí remíze s béčkem pražské Sparty 2:2 prohráli v Jihlavě 1:2 a teprve v šestém kole se radovali z druhé mistrovské výhry, když doma přehráli Viktorii Žižkov 2:1. Prohra v Hlučíně 2:3 podlomila pozici trenéra Stanislava Purkarta, jenž u týmu pracoval téměř tři roky (asistoval Martinu Haškovi a Karlu Havlíčkovi, od jara 2009 byl hlavním koučem).
Pod novým trenérem Radkem Látalem začali domácí remizou s Třincem 2:2. Následovaly tři výhry: v Mostu 2:0, doma s Karvinou 1:0 a ve Znojmu 5:2. Po vítězné sérii se nechali zaskočit Varnsdorfem, kterému nečekaně doma podlehli 1:3. Zaváhání vzápětí napravili senzační výhrou na hřišti druholigového lídra Vlašimi 1:0.

Sokolovský trenér čtyřicetiletý Radomír Látal hrál v klubech Sigma Olomouc, Dukla Praha, Schalke 04, se kterým získal Pohár UEFA, a Baník Ostrava, s nímž slavil mistrovský titul. S českým reprezentačním týmem vybojoval stříbro na mistrovství Evropy 1996. Trénovat začal ve Frýdku-Místku a do Sokolova přišel v polovině letošního září z Opavy.

Výraznou osobností současného sokolovského hráčského kádru je šestadvacetiletý záložník Miroslav Podrazký se zkušenostmi ze střížkovských Bohemians, Zenitu Čáslav a Příbrami. V Sokolově působí třetí mistrovský ročník a zatím nevynechal ani jeden mistrovský zápas. V ročníku 2008-09 dal sedm, o rok později šest a v letošním podzimu už nastřílel devět gólů. Další tři přidal v pohárových zápasech a navrch uspěl ve vítězném penaltovém rozstřelu proti Spartě.
Podzimní sokolovští střelci v mistrovských zápasech
: 9 - Podrazký, 3 - Pilař, Mlika, 2 - Šilhan, Knakal, Duchnič, Dittrich, 1 - Vaněček, Blažek, Čada.
Podzimní sokolovští střelci v pohárových zápasech
: 3 - Podrazký, 2 - Duchnič, 1 - Javorský, Vaněček, Šilhan, Mlika. Navíc v penaltovém rozstřelu proti Spartě se trefili Podrazký, Hanzlík, Šilhan, Kaplan.

V Baníku Sokolov působí tři hráči s mladoboleslavskou minulostí.

Jednatřicetiletý Jaromír Šmerda začal v Rudné u Prahy a přes pražskou Spartu přišel do Mladé Boleslavi, které pomáhal v postupu z druhé do první ligy a jako pracovitý defenzivní hráč kryl často záda kreativnímu Marku Matějovskému, se kterým byl i velký kamarád mimo hřiště. Když z Mladé Boleslavi odešel, postupně působil v Ústí nad Labem, Hradci Králové, Spartě Krč a od roku 2008 hraje v dresu Baníku Sokolov.
Osmadvacetiletý Jaroslav Dittrich
po působení ve východočeských Poličce, Letohradu, Ústí nad Orlicí a Pardubicích se po krachu pardubického klubu přestěhoval do Sokolova, odkud přišel do Mladé Boleslavi. Po zranění hostoval v Liberci a na Střížkově a letos podruhé přišel do Sokolova, tentokrát z Mladé Boleslavi na hostování.
Sedmadvacetiletý David Vaněček
začínal v Plané a přes Tachov a Union Cheb se dostal do Viktorie Plzeň, odkud putoval do třetiligových Karlových Varů, kde si ho vyhlédla Mladá Boleslav. Od roku 2008 je v Sokolově.

Kompletní program osmifinále Ondrášovka cup

Středa 27.října od 15 hodin MFK OKD Karviná - FC Zbrojovka Brno

Středa 27.října od 15,30 hodin FK Baník Sokolov - FK Mladá Boleslav

Středa 27.října od 15,30 hodin FC TDV Slavičín - Kroměříž

Středa 27.října od 15,30 hodin FK Viktoria Žižkov - SK Slavia Praha

Středa 27.října od 15,30 hodin FC Písek - SK Sigma Olomouc

Středa 27.října od 15,30 hodin HFK Olomouc - FK Baumit Jablonec

Středa 3.listopadu od 17,30 hodin FK Teplice - SK Dynamo České Budějovice

Středa 10.listopadu od 17 hodin FC Viktoria Plzeň - SFC Opava

Osmifinále Ondrášovka cupu se hraje na dvě utkání. Oficiálním termínem odvetných duelů je středa 10. listopadu, ale po dohodě klubů může dojít ke změnám. Zatím je jisté, že v tomto listopadovém termínu se hraje teprve první utkání Plzně s Opavou a jejich odveta tedy bude později.

Fanshop banner