Luboš Pecka v síni slávy
Klub

Luboš Pecka v síni slávy

Redakce

V sobotu 23. října před utkáním 13. ligového kola vstoupil dvaatřicetiletý Luboš Pecka do síně slávy FK Mladá Boleslav. Poctu si vysloužil za pětiletou službu v modrobílých boleslavských barvách.

V síni slávy FK Mladá Boleslav jsou Radim Holub, Tomáš Sedláček, Marek Matějovský a nejčerstvěji Luboš Pecka. Aplaudovali mu diváci z fotbalového hlediště a blahopřáli fotbalisté Boleslavi i Plzně na fotbalovém trávníku, kde se bezprostředně před ligovým střetnutím slavnostní akt uskutečnil. Květiny a doživotní vstupenku na fotbaly v mladoboleslavské aréně převzal od prezidenta FK Mladá Boleslav Josefa Dufka, generálního ředitele FK Mladá Boleslav Jaromíra Šeterleho a předsedy představenstva společnosti Škoda Auto Winfrieda Vahlanda, který navíc zdárně provedl čestný výkop utkání.

Luboš Pecka do Mladé Boleslavi přišel v létě 2004 se zkušenostmi z Prachatic a Českých Budějovic. Ve třech mistrovských sezónách nastoupil do 73 ligových utkání a nastřílel v nich 27 gólů. Šestnáct jich dal v ročníku 2006-07 a vystřílel si tak prestižní korunu krále ligových kanonýrů. S touto pověstí přestoupil do bundesligového Aachenu, kde se však výrazně neprosadil a po roce se vrátil. V dalších dvou ligových ročnících za Mladou Boleslav přidal 31 startů a 6 gólů. Po operaci páteře a půlroční rekonvalescenci přestoupil v letošním červenci z Mladé Boleslavi do Českých Budějovic.

Fanshop banner