Stannera uspokojila neutuchající aktivita hráčů
Klub

Stannera uspokojila neutuchající aktivita hráčů

Redakce

Dramatická podívaná pro diváky a stresující zážitky pro trenéry. Takový byl fotbal Boleslavi s Plzní, ve kterém padlo celkem sedm gólů a patřil jistě k tomu nejlepšímu, co dosavadní podzimní sezóna Gambrinus ligy nabídla.

Boleslavský trenér Karel Stanner neskrýval spokojenost. „Nechci utkání pitvat a rozebírat do nějakých fází. Jako celek bylo pro diváka určitě atraktivní a pro trenéry v některých fázích asi méně, neboť góly padaly po chybách při standardních situacích a ty jsou silnou stránkou obou mužstev." Byl rád, že jeho mužstvo dokázalo zastavit Plzeň, která na podzim působila dojmem, že na ni nikdo v Gambrinus lize nemá. „Jsem rád, že jsme prvním mužstvem, které porazilo Plzeň. Je velmi kvalitní soupeř. Musím pochválit všechny hráče, podali výkony na hraně svých možností, a především Rolka a Opielu."
Karel Stanner naznačil, že hráči dokázali na hrací ploše prodat, co si v taktické přípravě trenéři představovali. „Třeba jsme dali ostatním návod, jak Plzeň zdolávat."

Jak jste vnímal, že Plzeň dokázala v krátké době odpovědět na góly, kterým se Boleslav dostávala do dvougólových náskoků?

„Když dá mužstvo gól a za pár minut dostane, tak je to zklamání. Ale hráči dokázali opakovaně znovu posunout skóre a to mně potěšilo, protože neklekli do bránění a pokoušeli se znovu vydobýt náskok. Byli pořád aktivní. A to rozhodlo utkání v náš prospěch."

Čím si vysvětlujete, že právě Plzni opakovaně dáváte čtyři góly?

„Nevím čím to je. Byl bych rád, kdybychom dávali čtyři góly každému soupeři, nejenom Plzni," zakončil setkání s novináři Karel Stanner.

Plzeňský trenér Pavel Vrba první podzimní prohru nebral tragicky. „Kdybych byl divák, říkal bych, že to byl fotbal, na který se dalo dívat, a byl hodně zajímavý. Jako trenér Plzně říkám, že se v ofenzívě ukázala naše síla, za což mužstvo musím pochválit, ale v defenzívě jsme udělali spoustu individuálních chyb. Nebyli jsme dostatečně důrazní v soubojích jednoho na jednoho. Bohužel jsme dostali čtyři góly. Dát tři góly venku a prohrát, je špatná vizitka."

Fanshop banner