V mimořádně kvalitní bitvě přestříleli ligového lídra
Klub

V mimořádně kvalitní bitvě přestříleli ligového lídra

Redakce

Jedinou chybou sobotního podvečera byl chabý divácký zájem o střetnutí Boleslavi s neporaženou Plzní. Kdo přišel, viděl kvalitní fotbal plný šancí, gólů a emocí s dobrým koncem pro Boleslav. Kdo neviděl na vlastní oči, o hodně přišel.

Plzeňští začali sebevědomě, jak se patří na vedoucí tým Gambrinus ligy. Od první minuty proháněli boleslavskou obranu a zle dotírali na brankáře Millera. Boleslavští se museli občas uchýlit i k neadresným odkopům. Gól však nikdo z plzeňských kanonýrů, kteří paří aktuálně k nejlepším v lize, nedal. Dal ho na druhé straně Chramosta.
Ve 20. minutě poslal Procházka pěkný pas na pravé křídlo Chramostovi, ten se přes dva protihráče prokličkoval do vápna a po zemi ke vzdálenější tyči překonal brankáře Pavlíka - 1:0.

Plzeň odpověděla vzápětí. Vymyšlený trestňák po souboji Opiely s Horváthem poslal plzeňský kapitán před boleslavskou branku, kde Jiráček hlavičkoval jen pár centimetrů nad břevno. Boleslavští byli také nebezpeční. Fabiánův centr spoluhráče nenašel a po Procházkově centru Táborský z deseti metrů přestřelil.
Ve 33. minutě kopal Kulič první boleslavský roh. Rozehrál ho přes Opielu a ten přihrávkou před branku způsobil u pravé plzeňské tyče zmatky. Pavlík se spoluhráči odolal, aniž věděl jak. Boleslav však zůstala v akci. Opiela vrátil míč do plzeňské šestnáctky, kde Rolko nekompromisně rozvlnil síť za Pavlíkem - 2:0.

Tři minuty po druhém gólu se ocitl Chramosta v šanci po Dimitrovkého chytrém obloučku, ale Pavlík včas vyběhl a v souboji s boleslavským forvardem uspěl. Plzeň zaútočila a ve 38. minutě snížila, když Limberský pronikl ke koncové čáře a zpětným přízemním centrem našel Petrželu, kterého nepokryl včas Fabián a plzeňský střelec Millera prostřelil - 2:1.
Než skončil poločas, tak Plzeň promarnila dvě šance na vyrovnání a Boleslav jednu na zvýšení vedení. Horváthův centr sice od branky odhlavičkoval Fabián, ale jen k protihráči Radovi, který bez přípravy vysoko přestřelil. V dalším ataku Jiráček přešel přes Kalinu a jeho střelu či centr z úhlu brankář Miller v pádu vyrazil od pravé tyče k nohám Koláře a ten přestřelil odkrytou boleslavskou branku. Táborský důrazným atakováním vybojoval uvnitř plzeňského vápna míč pro Chramostu, ten ovšem zbrklým zakončením branku minul.

I ve druhém poločasu pokračoval fotbal s ofenzívní snahou od všech aktérů. Fabián prohrál souboj s Petrželou a po Kolářově přiťuknutí Rada pálil nad. Na druhé straně se Kulič před vápnem zasekávačkou zbavil Navrátila, ale ten jej vzápětí doběhl a nedovolil mu vystřelit.

V 58. minutě Bystroň zezadu srazil Procházku, který si zpracovával na prsa centr uvnitř pokutového území Plzně. Rozhodčí nezaváhal a nařídil penaltu. Tu s jistotou v 59. minutě proměnil Táborský - 3:1.
Plzeň zanedlouho snížila opět na rozdíl jednoho gólu. V 61. minutě po trestném kopu Horvátha se v tlačenici na brankovišti nejlépe zorientoval Rada a hlavou snížil - 3:2. Přestřelka ještě neskončila. V 69. minutě kopal Táborský roh a jeho centr propadl houštinou těl k Dimitrovskému, který patičkou dal svůj první gól v Gambrinus lize. - 4:2.

Následovaly další dva trestné kopy Táborského a střelecký pokus Procházky ze hry, kterým se Plzeň ubránila. V 75. minutě Horváth centroval z levé strany a Rada zdařile hlavičkoval k pravé tyči. Miller se však famózně vymrštil a takřka jistému gólu zabránil.
V 81. minutě individuální průnik zakončil Ďuriš pěknou střelou, která se odrazila od břevna boleslavské branky. Za minutu Horváthův oblouček hlavičkoval Rada jen těsně nad branku. Plzeň se stále tlačila do ofenzívy. Dimitrovski její kombinační akci zastavil v poslední chvíli za cenu zranění. Ale do hry se po ošetření vrátil.

V 86. minutě kopal Horváth další z množství svých povedených trestňáků. Miller jeho ránu vyrazil a z trojice dorážejících plzeňských hráčů se Rajtoralovi podařilo míč dostat do boleslavské sítě - 4:3.
V předposlední minutě základní hrací doby další Horváthův trestňák vyboxoval Miller. Ve čtyřminutovém nastavení bylo na hrací ploše i v hlediště mnoho emocí, ale utkání skončilo dobře pro Mladou Boleslav. Ta si zaslouženě připsala jako první tým skalp Plzně, podzimního lídra Gambrinus ligy.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Procházka (90. Johana), Opiela, Táborský - Kulič (68. Toleski), Chramosta (65. Řezníček).

Sestava FC Viktoria Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela (76. Ďuriš), Horváth, Rada (85. Brezinský), Rezek - Kolář, Jiráček (46. Bakoš).

Góly: 20. Chramosta, 34. Rolko, 58. Táborský, 69. Dimitrovski - 38. Petržela, 61. Rada, 86. Rajtoral

ŽK: Fabián, Procházka, Dimitrovski - Rajtoral, Pavlík, Rada, Horváth, Brezinský

Rozhodčí: Zelinka - Gallo, Vysloužil

Diváků: 3751

Fanshop banner