Debakl na jihu Čech
Klub

Debakl na jihu Čech

Redakce

Boleslavští s českobudějovickým soupeřem nečekaně vysoko prohráli boj o třetí místo a rekordně vysokou porážkou této podzimní sezóny se propadli do středu tabulky ČFL.

První poločas Boleslavští prohráli dvěma slepenými góly, které dostali v necelých dvou minutách po herně vyrovnané úvodní čtvrthodince.
V 17. minutě v obranném zásahu brankář Vorel opustil šestnáctku a Dobal povedeným lobem trefil prázdnou boleslavskou branku - 1:0. Zanedlouho po zahájení hry ztratili Boleslavští míč, získal ho Šíma a přesnou ranou ze třiceti metrů vymetl v 18. minutě šibenici Vorlovy branky - 2:0.

Ve 20. minutě po Dudkově centru nedal Volf hlavou jasnou šanci. Za pět minut Dudka přihrál Deličovi a jeho ránu srazili obránci na roh. Ve 30. minutě nadějnou boleslavskou akci završil Kysela podařeným centrem na Hadzirešice, ale ten hlavičkoval nad. V další slibné akci Dudkův centr nenašel před budějovickou brankou spoluhráče. V závěru poločasu Dudkův trestný kop vyrazil brankář Křížek s vypětím všech sil.

Z počátku druhého poločasu nejprve po Kyselově přihrávce nepřesně vystřelil Volf. V 61. minutě po spolupráci s Dudkou hlavičkoval z gólové pozice Volf nad břevno. A protože i na jihu Čech platí rčení Nedáš-dostaneš, zanedlouho skórovali Budějovičtí.
V 64. minutě se potřetí do boleslavské sítě trefil Rein - 3:0. A ten samý hráč v předposlední minutě završil skóre zápasu, když potrestal chybu Svobody - 4:0.

Mezi třetí a čtvrtý gól ve Vorlově brance se vešly dvě nadějné akce boleslavských fotbalistů, ale bez efektu. V 74. minutě Kyselovu ránu vyrazil Křížek nohou a v 79. minutě hlavičkoval Synek mimo branku.
Teprve třetí podzimní prohru si připsali boleslavští junioři, ovšem po jednogólových porážkách v České Lípě a na Střížkově mají čtyři inkasované góly v Českých Budějovicích podobu debaklu.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Vorel - Zbrožek, Svoboda, Janíček, Hrdlička - Kysela, Delič, Ščuk, Dudka (63. Synek) - Hadziresič (76. Tvaroha), Volf (63. Schubert).

Sestava SK Dynamo České Budějkovice"B": Křížek - Sajtl (82. Pösinger), Sláma, Holub, Koutný - Bakala (74. Řepa), Nitrianský (46. Rein), Dobal, Šíma - Timm, Sedláček.

Góly: 15. Dobal, 18. Śíma, 64. a 89. Rein

ŽK: Koutný

Rozhodčí: Šedivka - Dujsík, Jelínek

Fanshop banner