Na lídra tabulky nestačili
Klub

Na lídra tabulky nestačili

Redakce

Před utkáním byl mezi vedoucí Slavií a předposlední Boleslaví rozdíl sedmnácti bodů, po utkání vzrostl na propastných dvacet. Boleslavští na soupeře v sešívaných dresech nestačili a většinou se jen bránili.

Utkání začalo slávistickým náporem a boleslavská obrana měla plno práce, nejvíce pak brankář Borecký. V 15. minutě přežil obrovskou šanci Krasniqiova, který sám před brankou vystřelil vedle. V 17. minutě zkusil ohrozit slávistického brankáře Měsíčka z dálky Mižič, ale ráně scházela razance. Ve 26. minutě z pár metrů minul boleslavskou branku Veselý, když se před Boreckým ocitl po dlouhém autovém vhazování.
Převahu Slavie vyjádřil v rozmezí šesti minut basketbalově vytáhlý útočník Žák. Ve 23. minutě se šikovně uvolnil na rohu velkého čtverce a parádně přes šířku branky trefil levý horní vingl - 0:1. Ve 29. minutě byl u centru z pravého křídla o zlomek sekundy dříve než brankář Borecký a špičkou pravačky usměrnil míč do sítě - 0:2.

Boleslavskou odpovědí na inkasované góly byla ve 36. minutě povedená střela Tvrdého, kterou mrštný Měsíček od levé tyče vytlačil na roh.

Do druhého poločasu vběhli boleslavští dorostenci navzdory nepříznivému skóre s chutí. Slávistické vápno však obléhali platonicky. A když dostali další dva góly, bylo o osudu utkání rozhodnuto.
V deseti minutách se dvakrát prosadil druhý slávistický útočník Prošek. V 53. minutě brejkovou situaci zakončil s přehledem podle vybíhajícího Boreckého - 0:3. V 62. minutě boleslavského gólmana s přehledem přeloboval - 0:4.

Mezi dva slávistické góly se vešel Sedláčkův střelecký pokus z dvaceti metrů, který skončil těsně vedle pravé tyče slávistické branky. V 74. minutě po Sedláčkově rohovém kopu hlavičkoval Hruška z malého vápna do břevna. Bohužel ani čestný úspěch nebyl Boleslavským přán...
V 83. minutě Jílek snadno skóroval, když boleslavští obránci marně čekali, že rozhodčí zastaví hru kvůli ofsajdu. Asistent nemával, hlavní nepískal a tak slávistický náhradník běžel sám vstříc Boreckému, kterého kličkou obešel a do opuštěné branky uzavřel gólový účet utkání - 0:5
. Dvě minuty před koncem zkusil brankáře Měsíčka překvapit z dálky boleslavský Klíma, ale mířil vedle levé tyče.

Sestava FK Mladá Boleslav: Borecký - Tvrdý, Křapka, M.Šťastný, Hošťálek - Honc, Mižič, Sedláček, Tvrzník (46. Klíma) - Privara (69. Hruška), Boček (46. D.Šťastný).

Sestava SK Slavia Praha: Měsíček - Šimkovský, Čepelák, Podvín, Sudek - Veselý, Krasniqi (69. Jílek), Šimeček, Niedermeier - Prošek (66. Wisniewski), Žák (61. Červenka).

Góly: 23. a 29. Žák, 53. a 62. Prošek, 83. Jílek.

ŽK: Boček, Sedláček - Žák, Červenka

Rozhodčí: R.Hrubeš - Hlaváč, Pavlíková

Diváků: 115

Fanshop banner