Boleslavští chtějí zastavit plzeňské suverény
Klub

Boleslavští chtějí zastavit plzeňské suverény

Redakce

Utkání 13. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň, které se hraje v sobotu 23. října 2010 od 18,20 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, vzbuzuje otázku, zda budou boleslavští fotbalisté první, kdo přemůžou dosud neporaženou Plzeň.

Boleslavský trenér Karel Stanner věří, že jeho tým na tak náročný úkol má schopnosti a síly, i když mimořádnou podzimní formu plzeňského soupeře respektuje. „Dnešní Plzeň je něco v naší lize nevídaného, takže proti ní samozřejmě máme zvýšenou motivaci. Představuji si, že všichni hráči by měli udělat všechno pro to, aby Boleslav byla první, kdo Plzeň na podzim porazí. Dobře víme, kde má sílu a jde o to, aby se naši hráči s tím dokázali srovnat," řekl Karel Stanner, který vzkazuje fotbalovým příznivcům, aby přišli boleslavské fotbalisty povzbudit, neboť uvidí opravdu atraktivní duel dvou ofenzívně vedených mužstev.

Že se v sobotu bude hrát výjimečné utkání nejen z pohledu Boleslavi, ale také v souvislosti s plzeňskými mistrovskými ambicemi, potvrdil kouč FC Viktoria Plzeň Pavel Vrba: „Uvědomujeme si sílu Boleslavi a máme z ní zdravý respekt. Myslím si, že v sobotu nás čeká jedno z nejtěžších utkání podzimní části."

Oba generálové mají svá vojska kompletní. Z boleslavských bojovníků drobné šrámy z posledního mistráku vyléčili Radek Šírl i Jan Chramosta. Z Austrálie se už vrátil Kerem Bulut. Marodku opustili dlouhodobí rekonvalescenti Jan Kysela, Ondřej Zahustel i Tomáš Hrdlička.
Plzeňští mají také hráčský kádr pohromadě včetně Daniela Koláře, který hraje se speciálním chráničem nedávno zlomeného nosu.
Ani v jednom týmu nejsou hráči vyřazení z disciplinárních důvodů, i když na každé straně jsou vážní čekatelé. Po třech žlutých napomenutí mají, a tudíž nastupují pod hrozbou čtvrté a tudíž zastavení činnosti, David Bystroň, Milan Petržela, Petr Jiráček z Plzně, Petr Johana a Jakub Řezníček z Mladé Boleslavi.

Bez zajímavosti není skutečnost, že Václav Procházka v současném mladoboleslavském kádru je plzeňským odchovancem a v sobotu nastoupí proti mnoha svým kamarádům. Naopak František Ševinský a Miloš Brezinský z plzeňského kádru ve své profesionální kariéře působili také v Mladé Boleslavi.

Šestadvacetiletý obránce či záložník Václav Procházka je plzeňským odchovancem. Ve své profesionální kariéře působil na půlročním hostování ve Slovácku a zúčastnil se s českou reprezentací světového šampionátu dvacetiletých fotbalistů (2003). V srpnu 2007 z Plzně přestoupil do Mladé Boleslavi.
Šestadvacetiletý slovenský obránce Miloš Brezinský
z Nového Města nad Váhom přes Trenčín, Liberec, Kladno, Rimavskou Sobotu a opět Liberec přišel na hostování v září 2005 do Mladé Boleslavi, odkud se v lednu 2007 vrátil do Liberce. Půl roku hostoval v pražské Spartě a na počátku roku 2008 odešel do rumunského Temešváru za českým trenérem Dušanem Uhrinem mladším. Od letošního podzimu je v kádru FC Viktoria Plzeň.
Jednatřicetiletý obránce František Ševinský
začal s fotbalem v Pacově u Říčan a přes vršovické Bohemians, Kolín, Petržalku a Drnovice přišel v létě 2005 do Mladé Boleslavi, za kterou kopal tři a půl roku. V únoru 2009 odešel do Plzně.
Sedmatřicetiletý Jiří Skála
je jedním ze tří asistentů plzeňského hlavního kouče Pavla Vrby a zároveň trenérem plzeňské juniorky. Hrával za Plzeň, Slavii Praha, Teplice, České Budějovice a také v Mladé Boleslavi (2004-05). Na osobním kontě má 290 prvoligových, 14 reprezentačních za ČŘ U21 a 17 startů v evropských klubových pohárech.

Fanshop banner