S předním týmem ligy prohráli těsně
Klub

S předním týmem ligy prohráli těsně

Redakce

Dorostenci se sedmi podzimními prohrami z jedenácti odehraných mistrovských utkání jsou na předposledním místě pořadí v elitní celostátní Česká spořitelna lize.

V úvodní minutě získali Ostravští roh, který boleslavští obránci sice odvrátili, ale soupeř zůstal v útoku. Zastavil je až brankář Borecký, který chytil povedenou hlavičku ostravského útočníka. V 5. minutě po rohu Sedláčka překonal soupeřova brankáře Privara, ale obránce stačil vykopnout míč z brankové lajny. V necelých deseti minutách měli boleslavští dorostenci výhodu tří rohových kopů, ale chyběl jim důraz k efektivnímu zakončení.
Útoky se přelévaly od jedné branky ke druhé. V 19. minutě po rohovém kopu scházelo Privarovi opravdu jenom málo ke skórování. Na druhé straně ostravský Juranek v jasné šanci nastřelil dobře postaveného brankáře Boreckého.
Dvě minuty před přestávkou ostravský trestný kop Borecký vyrazil a než jeho spoluhráč Klíma stačil pokrýt Baránka, tak ten dorazil míč do boleslavské sítě - 1:0.

Druhý poločas začali Boleslavští nešťastně. V necelých deseti minutách musel trenér Sedláček třikrát nuceně střídat kvůli zraněním. Navíc v 57. minutě po rohu druhý ostravský gól dal hlavou Šustr - 2:0.
Boleslavskou jiskřičku naděje vykřesal Hruška. V 78. minutě vystihl chybnou rozehrávku soupeře a podle ostravského brankáře Matějky snížil - 2:1. Boleslavští se vrhli do útoku. Blízko vyrovnání byli Privara a Klíma. Naneštěstí skórovali Ostravští. V 88. minutě Zejdler nastřelil břevno a dorážkou rozvlnil síť za Boreckého zády - 3:1.
V 90. minutě Mižičův trestný kop usměrňoval k tyči Tvrdý, ale Matějka jej vychytal. V nastaveném čase Privarův centr gólově zakončil M.Šťastný - 3:2. Více už boleslavští mladíci nestihli a připsali si tak už sedmou podzimní prohru.

Sestava FK Mladá Boleslav: Borecký - Honc (52. Dufek), M.Šťastný, Láncz (49. Klain), Křapka - Tvrdý, Mižič, Sedláček, KLíma - Privara, Boček (49.Hruška).

Góly: 43. Baránek, 57. Šustr, 88. Zejdler - 78. Hruška, 90. M.Šťastný

Rozhodčí: Zelinka - Kondler, Jahoda

Fanshop banner