Utkání bez jiskry a gólů
Klub

Utkání bez jiskry a gólů

Redakce

V chladném podzimním povětří předváděli aktéři fotbal bez jiskry. Kromě první čtvrthodiny si hráči nevypracovali vyložené šance a tak nebylo divu, že utkání skončilo bezgólovou plichtou.

Dravěji začali Hradečtí a v deseti úvodních minutách se neúnavně tlačili v Millerově brance. Ten měl štěstí po trestném kopu od postranní lajny, kdy za pomoci spoluhráčů uchránil branku jen za cenu rohu. Ve 4. minutě po Pilařově centru překopl Dvořák z malého vápna boleslavskou branku. V 8. minutě Hochmeisterovu bombu z trestného kopu vytáhl Miller na druhý hradecký roh. V 15. minutě boleslavská defenzíva přežila zaváhání Rolka a Kaliny.
Teprve ve 25. minutě si hradecký brankář Hanuš připsal první zákrok v utkání. Bez obtíží chytil Opielovu střelu ze dvaceti metrů. O tři minuty později měl plné rukavice práce opět Miller s dalekonosnou střelou, tentokrát z kopačky Wozniaka.
Boleslav přestála úvodní hradecký nápor a v náznacích šancí se do gólové střely nikdo z jejich hráčů nedostal. Proto první poločas skončil bez gólů.

Ani ve druhém poločasu gól nepadl. Na rozdíl od prvního dějství, začali po přestávce aktivněji Boleslavští. Vynutili si tři rohy, ale vyložené šance nikoliv. Brankáře na obou stranách nejvíce zaměstnali střelecké pokusy z dálky. Hanuš si poradil s Opielovými střelami, Miller zvládl Fischerovy rány. V 79. minutě Fabián přihrál před šestnáctkou Procházkovi, kterého při střelbě protihráč zfauloval. Následný trestňák ze sedmnácti metrů poslal vysoko nad branku Chramosta.
Hradečtí získali trestný kop z výhodné pozice na rohu velkého vápna v poslední minutě. Kasálek ho chytře rozehrál na nehlídaného Poděbradského a ten z necelých dvaceti metrů vysoko přestřelil.
Boleslav bezgólovou remízou protáhla šňůru neprohraných ligových utkání na sedm v řadě a drží se mezi nejlepší pěticí týmů Gambrinus ligy.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Mendy, Opiela, Procházka, Fabián (80. Táborský) - Kulič (68. Řezníček), Chramosta (83. Toleski).

Sestava FC Hradec Králové: Hanuš - Poděbradský, Wozniak, Chleboun, Kasálek - Fischer, Janoušek, Hochmeister (84. Kocourek), Rezek (63. Černý) - Dvořák (87. Hájovský), Pilař.

ŽK: Pilař - Rolko, Dimitrovski, Šírl, Procházka, Opiela

Rozhodčí: Jech - Kordula, Kovařík

Diváků: 4526

Fanshop banner