Střetnutí nejspíše nemá favorita
Klub

Střetnutí nejspíše nemá favorita

Redakce

Utkání 12. kola Gambrinus ligy FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 17. října od 15 hodin na Všesportovním stadionu v Hradci Králové. Bude to první utkání těchto soupeřů o mistrovské body v elitní tuzemské soutěži.

Kdo je favoritem?
Přehled dosavadních podzimních utkání naznačuje, že bodové naděje jsou hodně vyrovnané. Hradečtí na svém hřišti ztratili už devět bodů. Boleslavští ze soupeřových trávníků přivezli zatím jen pět bodů.
Hradečtí doma
ze šesti utkání dvě vyhráli (Sparta Praha 2:1, Jablonec 1:0), tři sehráli nerozhodně (Bohemians 1:1, Slavia Praha 0:0, Ústí nad Labem 3:3) a jenom jedno prohráli (Plzeň 0:3).
Boleslavští venku
z pěti utkání jenom jednou vyhráli (Ústí nad Labem 2:0), dvakrát remizovali (Olomouc 0:0, Sparta Praha 1:1) a dvakrát prohráli (Slavia Praha 0:1, Brno 1:3).

„Tři body ze hřiště soupeře jsme přivezli pouze v úvodním kole a pro udržení kontaktu s čelem tabulky potřebujeme opět venku naplno bodovat. Proto budeme všemi silami o tři body usilovat v Hradci Králové, jehož kvality ctíme s vědomím, že vyhrál v předchozím kole v Brně a před tím v průběhu podzimní sezóny doma nad Spartou a Jabloncem," prohlásil boleslavský trenér Karel Stanner. Hráčský kádr má téměř kompletně pohromadě a tudíž při výběru do základní sestavy nebude ničím limitován a rozhodovat se může výhradně podle momentální formy jednotlivých hráčů. Chybí mu jen útočník Kerem Bulut, který se ještě nevrátil z Austrálie, a rekonvalescenti Tomáš Hrdlička a Ondřej Zahustel (v sobotu je v nominaci juniorky pro utkání ČFL).

Hradeckého trenéra Václava Kotala potěšilo uzdravení Vojtěcha Štěpána, který v létě přišel na hostování z Olomouce, ale pro zranění do mistrovského prvoligového utkání dosud nezasáhl. Také si pochvaloval mezinárodní konfrontaci v přátelském utkání Hradce Králové s polským Gornik Zabrze, které skončilo remízou 1:1. "Zápas měl dobré tempo a zkusili jsme si, co nás asi čeká proti Boleslavi. Hlavně ve druhém poločase jsme hráli ze zabezpečené obrany se snahou o rychlý protiútok," sdělil hradecký kouč Václav Kotal pro klubový web.

Kompletní program 12. kola Gambrinus ligy

Pátek 15. října od 18,15 hodin Bohemians 1905 - Slovan Liberec
Sobota 16. října od 18,20 hodin Sparta Praha - Teplice
Neděle 17. října od 15 hodin Hradec Králové - Mladá Boleslav

Neděle 17. října od 15 hodin Baumit Jablonec - Příbram
Neděle 17. října od 15 hodin Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno
Neděle 17. října od 17 hodin Ústí nad Labem - Slavia Praha
Neděle 17. října od 17 hodin České Budějovice - Baník Ostrava
Pondělí 18. října od 18 hodin Slovácko - Sigma Olomouc

Fanshop banner