Nedělní soupeři zvolili rozdílnou přípravu
Klub

Nedělní soupeři zvolili rozdílnou přípravu

Redakce

Přípravu na utkání 12. kola Gambrinus ligy FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav, které je na programu v nedělním odpoledni 17. října, zvolili soupeři rozdílnou. Boleslavští především trénovali, Hradečtí hráli v Polsku mezinárodní utkání.

Hráči prvoligového kádru FK Mladá Boleslav, kteří nebyli na podzim zatím dostatečně herně vytížení, sehráli v reprezentační přestávce mistrovské utkání 10. kola ČFL 1.FC Karlovy Vary - FK Mladá Boleslav"B" 1:2 v sestavě: Šeda - Brunclík, Johana, Janíček, Šírl - Kysela, Delič (82. Volf), Kúdela (71. Ščuk), Sedláček (71. Horák) - Řezníček, Toleski. Vítězný gól dal dvanáct minut před koncem Delič.

Ve středečním prosluněném odpoledni 13. října se mladoboleslavští fotbalisté střetli v tréninkovém utkání. Nešlo v něm o body, ale o nominaci na utkání nejbližšího ligového kola v Hradci Králové.
V utkání jedenáctek barevně rozlišených tréninkovými triky žlutí porazili zelené 2:1. Žlutí rychle získali dvougólové vedení. Nejprve se prosadil hlavou Procházka a o chvíli později přidal gól Kulič doklepnutím Chramostova centru. Po změně stran korigoval skóre Fabián. Přesné sestavy zakázali sportovní ředitel Ladislav Minář za souhlasu trenéra Karla Stannera zveřejnit. Složení trénikových jedenáctek naznačila možná herní i taktická překvapení proti těžkému hradeckému soupeři...
Hlavní boleslavský kouč Karel Stanner si pochvaloval, že má hráčský kádr zdravý a tudíž kompletně pohromadě. Do hry se už na chvíli zapojil i rekonvalescent Zahustel, naplno hráli nedávní marodi Kysela, Johana i Kúdela. Bez míče vyklusával pouze Hrdlička a úplně chyběl jen Bulut, který se dosud nevrátil z Austrálie. I tak proti sobě hrálo na každé straně po jedenácti mužích v nemilosrdném nasazení.

Hradečtí si tréninkové zatížení zpestřili přátelským mezinárodním utkáním v polském Zabrze v pátek 8. října a přípravným duelem s osmnáctiletou reprezentací Česka v Nymburku ve středu 13. října. S účastníkem polské Extraklasy remizovali a dorostenecké reprezentanty výrazně porazili, přestože postavili hodně omlazenou sestavou.

Gornik Zabrze - FC Hradec Králové 1:1
Sestava FC
Hradec Králové: Lindr (80. Podhajský) - Wozniak, Hájovský (46. Chleboun), Kasálek - Fischer, Pávek (46. Karal), Hochmeister (46. Janoušek), Tomašák (46. Poděbradský - Kocourek (46. Rezek), Pokorný (46. Jandík), Štěpán (46. Pilař). Góly: 10. Swiatek - 12. Kocourek.

Česko U18 - FC Hradec Králové 0:4
Sestava FC Hradec Králové
: Koubek (70. Knobloch) - Němeček, Hájovský (46. Jandík), Karal - Tomašák, Zelený, Jan Dvořák, Pokorný - Štěpán (46. Voltr), Černý (60. Hofman), Kocourek (46. Pávek). Góly: 20. Černý, 32. Jan Dvořák, 38. Kocourek, 83. Voltr.

Fanshop banner