Fabián s Chramostou v reprezentaci
Klub

Fabián s Chramostou v reprezentaci

Redakce

Gambrinus liga má reprezentační pauzu kvůli kvalifikačním utkáním dospělých i juniorů na evropské šampionáty. Z mladoboleslavských fotbalistů nominační pozvánky do reprezentace jednadvacetiletých obdrželi defenzivní hráč Tomáš Fabián a útočník Jan Chramosta.

Mladí reprezentanti mají sraz před pondělním polednem 4. října v Praze, odkud se přemístí do sportovního areálu v Břízkách u Jablonce nad Nisou. V pátek 8. října od 16 hodin v jablonecké Chance aréně sehrají první barážové utkání Česko U21 - Řecko U21 a v úterý 12. října od 17 hodin v řeckém Tripolisu odvetu Řecko U21 - Česko U21. Z Řecka se vrátí ve středu 13. října.

Úspěšnější družstvo z barážového dvojutkání postoupí do finálového turnaje mistrovství Evropy jednadvacetiletých reprezentací, které se koná ve dnech 11.-25.června 2011 v Dánsku. V baráži se střetnou dvojice Anglie - Rumunsko, Nizozemsko - Ukrajina, Španělsko - Chorvatsko, Švýcarsko - Švédsko, Island - Skotsko, Česko - Řecko, Itálie - Bělorusko.

Řekové se do baráže probojovali ze silné skupiny, kde z osmi utkání šest vyhráli: Makedonie doma 3:1, Litva venku 1:0, Anglie doma 1:1, Portugalsko doma 2:1, Litva doma 1:0, Portugalsko venku 1:2, Anglie venku 2:1 a Makedonie venku 2:1.

Kompletní nominace družstva Česko U21

Brankáři Jan Hanuš (Hradec Králové), Tomáš Vaclík (Žižkov), Marek Štěch (West Ham), obránci Ondřej Čelůstka (Slavia), Tomáš Fabián (Mladá Boleslav), Jan Hošek (Teplice), Jan Lecjaks (Anderlecht Brusel), Ondřej Mazuch (Anderlecht Brusel), Radek Dejmek (Liberec), Jacob Lensky (Utrecht), Radim Řezník (Ostrava), záložníci: Bořek Dočkal (Konyaspor), Marcel Gecov (Liberec), Jan Kovařík (Jablonec), Tomáš Hořava (Olomouc), Lukáš Mareček (Anderlecht Brusel), Jan Morávek (Kaiserslautern), Lukáš Vácha (Liberec), Milan Černý (Slavia), útočníci: Libor Kozák (Lazio Řím), Tomáš Pekhart (Jablonec), Jan Chramosta (Mladá Boleslav), Jan Vošahlík (Jablonec).
Hlavním trenérem je Jakub Dovalil, asistenty mu dělají Petr Kouba a Jan Suchopárek, vedoucím týmu je ostřílený a mezinárodně uznávaný činovník Rudolf Baťa.

Fanshop banner