Stanner hektický závěr dlouho vydýchával
Klub

Stanner hektický závěr dlouho vydýchával

Redakce

Po třech ligových remízách Boleslav konečně vyhrála. Potvrdila tak své postavení na čtvrté příčce Gambrinus ligy v závěsu za nejlepší trojicí. Hráče však stálo mnoho sil, když napravovali pokažený začátek, zdůraznil trenér Karel Stanner.

Když přišel boleslavský kouč po utkání Boleslav - Bohemians 3:2 mezi novináře, přiznal, že prožil hektické chvíle: „Musím to nejdříve vydýchat, než začnu mluvit." A potom pochválil hráče za bojovnost a touhu po výhře.
„Vstoupili jsme do utkání špatně. Náš výkon neměl potřebné parametry. Každý soupeřův útok hrozil gólem. Chyběl nám pohyb i důraz, koledovali jsme si o potrestání a také jsme po vyrovnávacím gólu opět inkasovali,"
pravil Karel Stanner a přiznal, že první poločas jasně vyzněl pro soupeře. „Ve druhé půli jsme na poslední půlhodinu přešli na tři útočníky. Hráči si sáhli na dno sil, vytvářeli jsme si tlak, při kterém však soupeř neustále hrozil z brejků. Musím pochválit mužstvo za vůli po vítězství a předvedenou morálku. Za druhý poločas si vítězství zasloužilo. Hráče však stálo hodně sil, aby špatně začaté utkání zvrátili. Děkuji hráčům, jak se s nepříznivým vývojem poprali," dodal Karel Stanner.

Vršovický trenér Pavel Hoftych zdůraznil, že z jeho pohledu vývoj utkání ovlivnily nucené změny, neboť Hartiga a Nešpora střídal kvůli zranění. „To nám hodně ublížilo." Pochválil celkovou úroveň utkání. „Viděli jsme kvalitní utkání s nešťastným koncem pro nás, hrálo se nahoru dolů, oba soupeři chtěli vyhrát. Měli jsme dost příležitostí dotáhnou utkání do zdárnějšího konce, Boleslav měla šance až v konci, domnívám se, že jsme si nezasloužili prohrát," mínil Pavel Hoftych.

Fanshop banner