Divoká jízda až do vítězného finále
Klub

Divoká jízda až do vítězného finále

Redakce

V prochladlém nedělním podvečeru diváky jistě rozehřál fotbal, jaký předváděli všichni zúčastnění aktéři. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a vyvrcholila v první minutě nastavení vítězným gólem z pokutového kopu. Skutečné drama se šťastný koncem pro Boleslav.

První poločas Boleslavští trestuhodně prohráli, když dvakrát inkasovali po brejcích, které soupeř předvedl téměř jakoby přes kopírák.
Už ve 4. minutě utekl podle levé čáry Trubila a jeho přízemní centr z malého vápna za Millerova záda doklepl Hartig - 0:1.

Boleslavští nebyli v nastalém šoku schopní si přesně přihrát. Proti soupeřově soustředěnému a důraznému bránění na hraně pravidel nikdo v modrobílých barvách nic nevymyslel. Trvalo téměř půl hodiny, než se hráči oklepali z nepovedeného začátku.

Ve 31. minutě Táborský přihrávkou přes šířku trestného území našel Mendyho. Ten si krátkou kličkou kolem soupeře připravil střelbu a levačkou se trefil přes k pravé tyči, kam Sňozík skočil pozdě - 1:1. Minutu po vyrovnání Chramosta obloučkem z pravé strany přihrál před branku Kuličovi, ten si míč zpracoval a napálil ho těsně vedle pravé tyče.
Z prvního inkasovaného gólu se boleslavské obrana vůbec nepoučila.
Ve 41. minutě přešel u postranní lajny M.Nešpor přes Rolka a z levé strany po zemi přihrál před branku Hartigovi. Jeho střelu sice Miller vystihl, ale jen ji ztlumil a míč se dokutálel u pravé tyče do boleslavské sítě podruhé - 1:2.

Druhý poločas začal boleslavským tlakem. Pět minut se hrálo kolem vršovického vápna, ovšem bez toho, aby musel Sňozík zasahovat. Když v 51. minutě vyrazil M.Nešpor do brejku a utekl všem obráncům, zastavil jej až brankář Miller včasným vyběhnutím. Boleslavští dřeli, ale zároveň hodně kazili. Dlouho to vypadalo beznadějně. Opielův trestňák těsně minul levou tyč. Vršovický Trubila prohnal Kalinu a jeho centr před branku zachytil Rolko.

V 68. minutě Řezníčkův pokus o centr od pravé postranní lajny zaskočil brankáře Sňozíka a zapadl za jeho záda - 2:2. Radost z vyrovnání nemusela trvat dlouho. V 69. minutě svižný vršovický útok zakončil nekrytý Kaufman ranou jen pár centimetrů vedle pravé boleslavské tyče.
Remíza byla boleslavským hráčům i divákům málo. Projektilu z Fabiánovy levačky chybělo jen pár centimetrů. Po Cissého úniku stoper Rolko zachraňoval boleslavskou branku odkopem. Jasnou gólovou šanci promarnil Chramosta, když pět minut před koncem křížnou ranou netrefil branku. Opielova bomba ze třiceti metrů prosvištěla nad břevnem. Po Řezníčkově parádním centru přes šířku branky hlavičkoval Chramosta mimo pravou tyč.

Krátce po tom, kdy čtvrtý sudí signalizoval čtyřminutové nastavení, vnikl do vršovické šestnáctky Chramosta, vyběhnuvší brankář Sňozík jej podrazil a rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop. Postavil se k němu Řezníček, ačkoliv v nedávném pohárovém penaltovém rozstřelu byl jediným z boleslavské pětice, který neuspěl. Tentokrát však rázně vystřelil na opačnou stranu, než na kterou se vrhl brankář. Řezníčkova penaltová rána byla vítězná - 3:2.
Ve zbylém čase další gólové šance neproměnili Řezníček, který měl na kopačce hattrick, a Sedláček.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Dimitrovski, Rolko, Fabián - Mendy, Procházka (59. Řezníček), Opiela, Táborský (46. Sedláček) - Chramosta, Kulič (65. Toleski).

Sestava Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Daniel Nešpor - Moravec, Držík, Kaufman, Martin Nešpor (73. Cissé) - Trubila (81. Bartek), Hartig (45. Škoda).

Góly: 31. Mendy, 68. a 90. Řezníček - 4. a 41. Hartig

ŽK: Řezníček - Martin Nešpor, Jindřišek, Lukáš, Sňozík

Rozhodčí: Kocourek - Ubias, Košec

Diváků:4318

Fanshop banner