V neděli o ligové body v plné síle
Klub

V neděli o ligové body v plné síle

Redakce

K nedělnímu střetnutí FK Mladá Boleslav - Bohemians 1905 nastoupí mladoboleslavský tým kompletní. Drobné obtíže z pohárového duelu a uplynulého ligového kola hráči vyléčili a tak trenér Karel Stanner bude postrádat pouze dlouhodobé marody a australského cestovatele.

Jan Kysela, Ondřej Zahustel a Tomáš Hrdlička již začali po zraněních trénovat, ale jejich využití pro mistrovská utkání má rozdílnou perspektivu. Z této trojice jenom Jan Kysela možná už zkusí hrát za třetiligovou rezervu.
Mimo hru jsou také David Brunclík, kterého trápilo nastydnutí, a Kerem Bulut, který odletěl do Austrálie k jednadvacetileté reprezentaci a vyjasnění administrativních záležitostí pro pracovní vízum k dalšímu působení v Česku.

Zatím ani disciplinární tresty neovlivní nasazení mladoboleslavských fotbalistů do bojů o ligové body.
Podle inkasovaných karet od rozhodčích je Mladá Boleslav s 18 žlutými kartami o poznání slušnějším a disciplinovanějším mužstvem než vršovičtí Bohemians, kteří v deset ligových zápasech nasbírali 23 žlutých karet a 1 červenou za vyloučení Jiřího Rychlíka.

Z boleslavských fotbalistů je v ohrožení trestu za čtyři napomenutí zatím jenom Petr Johana, který ve čtyřech odehraných mistrovských utkáních (v prvním, šestém, sedmém, osmém a devátém kole stál kvůli svalovému zranění, v desátém seděl mezi náhradníky) nasbíral tři žlutá napomenutí.
Z ostatních boleslavských hráčů Jakub Řezníček, Václav Kalina, Ivo Táborský a Tomáš Fabián byli napomínáni dvakrát. Adrian Rolko, Ludovic Sylvestre, Michal Sedláček, Vladimir Dimitrovski, Lukáš Opiela, David Brunclík a Václav Procházka byli napomínáni jednou.

Vršovičtí Bohemians mají aktuálně tři hráče pod hrozbou trestu za čtvrté napomenutí. Pavel Lukáš, Lukáš Hartig a Igor Držík už byli napomínání třemi žlutými kartami. Marek Nikl, Jan Moravec, Jan Štohanzl, Daniel Nešpor byli napomínáni dvakrát, Martin Nešpor, Milan Škoda, Jiří Rychlík, Vladimír Bálek, Radek Sňozík, Jiří Kaufman byli napomínáni jen jednou.

Fanshop banner