Fotbalisté na druhé straně
Klub

Fotbalisté na druhé straně

Redakce

V utkání 11. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - Bohemians 1905, které se hraje v neděli 3. října od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, se proti sobě postaví několik fotbalistů se zkušenostmi z působení v protivníkově táboře.

Ze současných boleslavských hráčů Šírl, Hrdlička (zraněn) a Táborský v minulosti oblékali zelenobílý dres Bohemians. Naopak dnešní hráči Bohemians Rychlík a Lukáš hrávali ve své kariéře v mladoboleslavských barvách.

Radek Šírl začal s fotbalem v Rudné u Prahy, odkud přes Aritmu přišel už v dorosteneckém věku do Bohemians. I když v červenci 2001 přestoupil Sparty Praha, připsal si jeden ligový start a dál hostoval v Bohemians, za které odehrál celkem 48 ligových zápasů a nastřílel 4 góly. V letech 2003-10 působil v ruském Zenitu Petrohrad, odkud v letošním září přestoupil do FK Mladá Boleslav.

Tomáš Hrdlička, zkušený osmadvacetiletý obránce, je slávistický odchovanec a do Mladé Boleslavi přestoupil v červenci 2007. Podzim 2009 strávil na hostování ve vršovických Bohemians, za které si připsal 8 startů z dosud celkových 151 v Gambrinus lize.

Ivo Táborský, čtyřiadvacetiletý útočník, je odchovanec Slavie a ve vršovických Bohemians hostoval v ročníku 2003/04, kdy působili ve druhé lize. V zelenobílém dresu si tedy nerozšířil bilanci startů v Gambrinus lize, kterých má celkem 87 ve čtyřech klubech (Slavia Praha, Příbram, České Budějovice a od léta 2007 Mladá Boleslav).

Jiří Rychlík, dvaatřicetiletý obránce, vstoupil do Gambrinus ligy v Příbrami a po ročním hostování v pražské Slavii přestoupil v létě 2005 do Mladé Boleslavi. V následujícím ročníku 2005/06 si připsal 24 utkání a 1 gól v Gambrinus lize a v létě 2006 odešel do slovenského Ružomberoku. Za Bohemians 1905 začal hrát v zimě 2007 zprvu na hostování. Na jaře 2008 hostoval v Dukle Praha. Nyní je již druhým rokem opět v Bohemians.

Pavel Lukáš, čtyřiatřicetiletý obránce kopal za Mladou Boleslav v době jejího druholigového období. Z FK Mladá Boleslav odešel v létě 2001 do Sparty Praha, po půl roce do Hradce Králové a od léta 2005 je ve vršovických Bohemians.

Fanshop banner