Přivezli bod ze Zlína
Klub

Přivezli bod ze Zlína

Redakce

Dorostenci sice přivezli cenný bod ze Zlína, ale z jejich postavení v celostátní lize je stále blíž ke dnu, než ke klidnému středu tabulky.

První poločas se Boleslavským nepovedl, i když nezačali špatně. V 7. minutě nedotáhl Honc slibnou akci po pravé straně. Ve 12. minutě po zlínském trestném kopu zazvonila tyč boleslavské branky. Ve 24. minutě Hošťálkův vysoký míč vyzval na vzdušný souboj Privaru se zlínským stoperem. Od nich se míč dostal ke Klímovi, ale ten vystřelil nad branku. Ve 33. minutě nedotáhl Privara do zdárného konce nadějnou spolupráci se Soukupem.

Ve 36.minutě po centru z pravé strany zaspali obránci i brankář Boleslavi a zlínský Postava snadno skóroval - 1:0. Tři minuty před přestávkou se Mižič odvážně probil do zlínského vápna, kde byl evidentně podražen a jen sudí Hájek neviděl jasnou penaltu.

Ve druhém poločasu uběhly pouhé dvě minuty a Zlín byl blízko druhého gólu. Jasnou soupeřovu šanci Boleslavští přežili jen se štěstím. V následující minutě krásného Soukupův centr nevyužil nikdo z jeho boleslavských spoluhráčů k vyrovnání. O té chvíle převzali Boleslavští iniciativu a byli po většinu zbylého času herně lepší. Bohužel jim chyběla přesná koncovka.
V 55. minutě založil akci Mižič a přes Honce se ke střelecké příležitosti dostal Privara, který však netrefil branku. Teprve v 76. minutě po dlouhé době zahrozil Zlín. Gólu zabránil Sedláček obětavým zásahem na brankové čáře. V 79. minutě po Klainově trestném kopu prováhal zakončení Dragoun.

V 82. minutě podobně jako před koncem prvního poločasu zkusil Mižič individuálně proniknout před zlínskou branku mezi bránícími beky a po střetu s nimi tentokrát sudí Hájek viděl nedovolený zákrok a nařídil pokutový kop. Úspěšně ho provedl Sedláček a dosáhl tak zaslouženého vyrovnání - 1:1.

Úspěšný exekutor penalty v závěru sahal po vítězném gólu. Ve dvouminutovém nastavení po Mižičově trestňáku se vrhl do souboje s brankářem Jelínkem, ale neuspěl. Nerozhodné skóre se už nezměnilo. Remíza byla spravedlivým účtem za to, že první poločas byl lepší Zlín a druhý poločas se dařilo více Boleslavi.

Sestava FK Mladá Boleslav: Luksík - Honc, Hošťálek, M.Šťastný, Láncz - Dufek (68.Dragoun), Mižič, Sedláček, Soukup (60.Klain) - Klíma (78. D.Šťastný), Privara.

Góly: 36. Postava - 83. Sedláček

ŽK: Salachna - Honc, M.Šťastný, Dragoun, Hošťálek

Rozhodčí: Robert Hájek

Fanshop banner