Po pěti prohrách se Spartou konečně zabodovali
Klub

Po pěti prohrách se Spartou konečně zabodovali

Redakce

Svižný a dramatický fotbal předváděli aktéři obou týmů. Podobně jako v jarním duelu, i tentokrát Boleslav vyhrála první poločas a těsně před koncem výhru ztratila. Naštěstí uhájila alespoň bod za remízu.

Utkání začala lépe Boleslav. Už ve 2. minutě měla výhodu rohu a ve 4. minutě druhého. Oba rozehrával Táborský. První nepřesně zakončil Fabián. Druhý hlavičkoval Rolko od bližší ke vzdálenější tyči, kde míč do sítě hlavou doklepl Kulič. Rozhodčí jej viděli v ofsajdu a gól neuznali. Kdyby se Kulič míče nedotkl, musel by sudí uznat regulérní gól...
Sparta odpověděla Matějovského ranou těsně mimo. V 6. minutě Dimitrovski prohrál souboj s Wilfriedem, jehož střela z úhlu těsně přeletěla boleslavskou branku.

Po většinu první půle se útoky valily na jednu a vzápětí na druhou branku. Namoklý trávník prospíval rychlým kombinačním akcím a ztěžoval střelecké pozice. Rolko odhlavičkoval Matějovského oblouček na Wilfrieda. Kuliče po Chramostově přihrávce zastavili sudí kvůli ofsajdu. Kadlecův brejk zrušil Rolko. Řepka zarazil Mendyho za cenu rohu a po jeho rozehrání se Rolkovi nepovedla hlavička. Kadlecův brejk skluzem uťal Dimitrovski. Vacek obehrál Procházku, ale nepřešel přes Rolka. Kalinův centr nezachytil Řepka a nezužitkoval z malého vápna Chramosta.

Ve 31. minutě Táborský uličkou našel Fabiána, ten přihrál Chramostovi, kterému se však střela nepovedla, ale usměrňoval ji ještě Kulič a toho zázračně vychytal Blažek. Stejně se sparťanskému gólmanovi dařilo i s dorážkou Mendyho. Za dvě minuty Pamič zatáhl útok po levé straně a na jeho přízemní centr před boleslavskou brankou nedosáhl Kadlec. A vzápětí ve 34. minutě běžel Kadlec sám na boleslavského brankáře, ale Miller jej bravurně vychytal. V rychlém protiútoku se Kulič vyhnul Řepkovi, ale nepřešel přes Brabce. Načež se Chramostovi nepodařilo odražený míč propasírovat mezi bránícími těly do sparťanské branky. Ve 37. minutě Kadlecovi zabránil ve střelbě čistým skluzem Dimitrovski.

Ve 41. minutě pronikl do sparťanského trestného území z pravého křídla Mendy a stoper Řepka jej zastavil skluzem jen za cenu rohu. Ten rozehrál Táborský a Blažek při srážce s Řepkou nedostatečně vyboxoval míč jen k Opielovi, který nekompromisně skóroval - 0:1. Pro Opielu to byl první gól v mladoboleslavském dresu.
Dvě minuty po gólu pronikl k soupeřově brance Fabián a když přihrávkou hledal spoluhráče, tak si Řepka málem dal vlastní gól. Do konce poločasu se do šancí ještě hrnuli Chramosta s Kuličem, ale těsné vedení nezměnili.

Do druhého poločasu přišla Sparta s dvojí změnou v sestavě. Přidala na pohybu a důrazu. A s vědomím, že v osobních soubojích na její straně je sudí Paták, se tlačila k boleslavské brance.
Ze začátku druhé půle si Miller snadno poradil s hlavičkou Wilfrieda i se střelou Podaného. Na druhé straně se po Kuličově přistrčení dostal ke střele Mendy, ale Blažka nevystrašil. V 57. minutě Wilfried přehlavičkoval Rolka a Miller od pravé tyče vytáhl míč na roh, kterému se Boleslav ubránila. V 62. minutě si Blažek poradil s tečovanou ránou Taborského a v 64. minutě přežila Boleslav obrovskou šanci Sparty. Podaný beztrestně fauloval Rolka a Wilfried z pěti metrů přestřelil odkrytou boleslavskou branku. Za dvě minuty nedůslednost sparťanské obrany málem potrestal Kulič, ale z patnácti metrů levačkou přestřelil. Potom v 67. minutě Táborského trestňák zkrotil Blažek až na druhý pokus těsně před dobíhajícím Chramostou. V 70. minutě po Sionkově rohu a nepotrestaném útočném faulu Wilfrieda na Opielu zamířil Kucka půl metru nad branku.

Boleslavští tlaku podlehli jen v 83. minutě. Kladrubského centr od pravé postranní lajny přeletěl přes šířku branky a u vzdálenější tyče v plném běhu nekrytý Wilfried hlavou podle Millera zamířil neomylně do odkrytého koutu - 1:1.
Podobně jako na jaře se však Spartě nepodařilo utkání otočit. Boleslav po pěti ligových prohrách se Spartou získala na Letné alespoň bod. Také proto, že když v předposlední minutě Pamič obehrál Kalinu, který v souboji uklouzl, tak jeho střelu Miller bezpečně kryl.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy (60. Sedláček), Opiela, Procházka, Táborský (81. Šírl) - Kulič (90. Řezníček), Chramosta.

Sestava AC Sparta Praha: Blažek - Kladrubský, Řepka, Brabec, Pamič - Jeslínek, Kucka, Matějovský (46. Sionko), Vacek (46. Podaný) - Wilfried, Kadlec (73. Kweuke).

Góly: 41. Opiela - 83. Wilfried

ŽK: Kadlec - Fabián, Táborský, Procházka

Rozhodčí:Paták - Pelikán, Dobrovolný

Diváků: 6448

Fanshop banner