Trenéra Stannera trápí četné absence
Klub

Trenéra Stannera trápí četné absence

Redakce

Před sobotním utkáním 10. ligového kola Gambrinus ligy AC Sparta Praha - FK Mladá Boleslav k dlouhodobým marodům v řadách boleslavských fotbalistů přibyli další zranění a nemocní, z nichž Rolko a Johana bolestivě odnesli duel Ondrášovka cupu.

„Mužstvo je hodně pokopané ze středečního poháru v Kunicich a nevím, zda budu mít k dispozici Johanu, Rolka, Opielu a Brunclíka. Určitě nebudou hrát Bulut, který je v Austrálii, a dlouhodobí marodi Kysela, Hrdlička a Zahustel," posteskl si před pátečním tréninkem boleslavský kouč nad nečekaně širokou absencí v boleslavském kádru.
„Sparta v uplynulých pěti soutěžních zápasech neprohrála a výkonnostně se zvedla. V ofenzívě ji sílu dodává Wilfried a v defenzívě staví na jistotě zkušené trojice, kterou tvoří brankář Blažek a stopeři Brabec s Řepkou. My však také v šesti soutěžních zápasech včetně dvou pohárových neprohráli, i když poslední tři jsme zremizovali. Máme sice se Spartou mizernou vzájemnou bilanci a tři roky jsme proti ní neudělali žádné body, ale nebojíme se jí a věřím, že na Letné tentokrát něco získáme. Každopádně očekávám zajímavé střetnutí,"
dodal Karel Stanner.

Výčet hráčských absencí v řadách FK Mladá Boleslav pro 10. kolo Gambrinus ligy je opravdu dlouhý:

Stoper Petr Johana sice překonal svalové zranění, kvůli kterému měsíc nehrál, ale po středečním pohárovém střetnutí v Kunicích má tržnou ránu obočí, kterou mu lékař spravil několika stehy. Kvůli bolestivému otoku je však jeho start v 10. kole na Spartě hodně nejistý.

Stoper Adrian Rolko si ze středečního pohárového střetnutí v Kunicích odnesl bolestivé poranění kolena a zda nastoupí v 10. kole proti Spartě Praha se rozhodne až bezprostředně před utkáním po poradě s lékařem.

Obránce či záložník David Brunclík je kvůli nastydnutí mimo tréninkové i zápasové dění.

Záložník Lukáš Opiela má zraněné koleno po srážce s novým spoluhráčem Radkem Šírlem v tréninku. Kvůli tomu vynechal středeční pohárové utkání v Kunicích a zda bude hrát v 10. kole proti Spartě, není jasné.

Útočník Kerem Bulut odletěl do Austrálie, kde reprezentuje v družstvu jednadvacetiletých a zároveň si vyjasňuje administrativní záležitosti v souvislosti s pracovním vízem pro další působení v Česku.

Ofenzivní záložník Jan Kysela po vyléčení zraněného kotníku již trénuje, ale do utkání desátého ligového kola nezasáhne.

Ofenzivní záložník Ondřej Zahustel po jarní operaci křížového vazu v koleni už trénuje, ale mistrovská utkání hrát ještě nemůže.

Obránce či defenzivní záložník Tomáš Hrdlička po zranění kolenních vazů začal s lehkým tréninkem, ale nadále zůstává mimo hru.

Fanshop banner