Do osmifinále Ondrášovka cupu postoupili až po penaltách
Klub

Do osmifinále Ondrášovka cupu postoupili až po penaltách

Redakce

V pohárovém střetnutí čtvrtého týmu Gambrinus ligy a jedenáctého mužstva třetiligové tabulky rozhodovaly o postupu penalty. Boleslavští byli přesnější a nyní čekají na soupeře z duelu druholigového Sokolova s prvoligovou pražskou Spartou.

Z první akce utkání propásl pěknou střeleckou pozici Řezníček, jenž nastřelil brankáře. Další střela Fabiána se mezi tyče nevešla.
Přestože po většinu poločasu měli Boleslavští herní převahu, tak brankář Tulis moc práce neměl. Šírl mířil vysoko nad. Procházka z hranice vápna také netrefil branku. Po Procházkově přihrávce se neprosadil z úhlu Kalina. Po vzdušném souboji Rolka s brankářem netrefil Kalina technickým obloučkem opuštěnou kunickou branku. Centr Rolka od levé lajny hlavičkoval Mendy těsně vedle levé tyče. Procházkův centr z pravého křídla brankář Tulis vyrazil před sebe a Mendy k dorážce přišel pozdě. Po faulu na Fabiána tvrdý trestňák Procházky kunický brankář vyrazil a Mendy se v dorážce neprosadil.
Závěr poklidného poločasu vyzněl nečekaně ve prospěch Kunic. Ve 44. minutě zmatky před boleslavskou brankou nevyužil Busta a vyřešili se štěstím Kúdela se Šedou. V poslední minutě poločasu utekl Engelmann po levé straně nedůslednému Mendymu a technickým obloučkem zaskočil brankáře Šedu - 1:0.

V úvodní čtvrthodině druhé půle Kalina dvakrát nastřelil břevno, poprvé v 56. a podruhé v 61. minutě. Mezi Kalinovy břevna se vešlo Chramostovo vyrovnání. Johana poslal křížnou přihrávku na Táborského, který bez otálení hlavičkoval před branku soupeře, kde Chramosta v odvážném skoku hlavou usměrnil míč k bližší tyči - 1:1.
V 70. minutě byly Kunice blízko toho, aby vedení strhly opět na svoji stranu. Markův míč však z prázdné branky vykopl Šírl.
V boleslavském tlaku visel postupující gól na vlásku, ale nepadl. Řezníček netrefil branku po přihrávce Šírla ani po Kuličově uvolnění. Tečovanou ránu Kaliny snadno zkrotil gólman Tulis. Na trestný kop Sedláčka byl na malém vápně vyskakující Johana krátký.
V posledních dvou minutách hrála Boleslav bez stopera Johany, kterému lékař mimo hrací plochu ošetřoval tržnou ránu na hlavě po hlavičkovém souboji s Markem, a Šeda snadno chytil trestný kop kunického Brabce.

Po devadesáti minutách skončilo utkání nerozhodně 1:1 a o postupujícím do osmifinále Ondrášovka cupu musel rozhodnou rozstřel z penaltové značky. Los rozhodl, že začínala Boleslav.

V 1.serii boleslavský Táborský dal a kunický Brabec také - 1:1.

V 2.seriii boleslavský Sedláček dal a kunickému Šrámkovi střelu Šeda vyrazil - 1:2.

V 3.serii boleslavskému Řezníčkovi ránu Tulis vyrazil a podobně při střele kunického Kočího byl úspěšný Šeda - 1:2.

Ve 4.serii boleslavský Chramosta dal a kunický Marek také uspěl - 2:3.

V 5.serii boleslavský Kulič dal a z kunické strany už nikdo nestřílel, neboť rozstřel byl rozhodnutý ve prospěch Boleslavi - 2:4.

Utkání se hrálo za příjemného letního počasí v útulném sportovním areálu, který je domovem třetiligového nováčka. Za Mladou Boleslav poprvé nastoupil Radek Šírl. V brance dostal přednost Jan Šeda. Bezprostředně před utkáním ze zdravotních důvodů vypadl ze základní sestavy Lukáš Opiela. K dispozici vůbec nebyli Bulut, Hrdlička, Kysela, Zahustel, Janíček.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Johana, Rolko, Šírl - Mendy (72. Sedláček), Procházka, Kúdela (56. Chramosta), Fabián (51. Táborský) - Kulič, Řezníček. Připraveni Dimitrovski, Brunclík a Miller.

Sestava FK Kunice: Tulis - Šrámek, Kopta, Busta, Kordiak - Engelmann (58. Jíša), Brabec, Balšánek (62. Kočí), Švejda - Marek, Koubek (77. Dvořák).

Góly: 45. Engelmann - 57. Chramosta
(úspěšní střelci penalt Brabec, Marek - Táborský, Sedláček, Chramosta, Kulič)

ŽK: Rolko

Rozhodčí: Karel Hrubeš - Filípek, Koval

Diváků: 356

Fanshop banner