Pro diváky atraktivní, pro trenéry hororový fotbal
Klub

Pro diváky atraktivní, pro trenéry hororový fotbal

Redakce

Boleslavského trenéra Stannera mrzely hrubé chyby, ale pochválil své hráče za vůli po nápravě, která jim vynesla alespoň remízu. Teplický kouč Plíšek se zlobil, že jeho hráči propásli téměř jistou výhru.

„Bod musíme brát, protože se utkání pro nás nevyvíjelo dobře," pravil boleslavský Karel Stanner a ještě dlouho po dohraném duelu Boleslav - Teplice 3:3 kroutil nevěřícně hlavou nad Procházkovou nevydařenou malou domů. „Naše hra byla pomalá, dostávali jsme se pod soupeřův tlak a první gól jsme si prakticky dali sami. Hráče však musím pochválit, že se po druhém inkasovaném gólu zvedli a ještě před přestávkou vyrovnali, což bylo do druhé půle povzbuzení," pokračoval Karel Stanner. „Ve druhém poločasu jsme opět zbytečně inkasovali a vyrovnání v předposlední minutě bylo bodovým vysvobozením. Tato remíze je pro nás skoro vítězstvím."
Karel Stanner si cenil, že proti kvalitní teplické defenzívě se boleslavští hráči třikrát prosadili i za nepříznivého vývoje utkání. „S defenzivou pochopitelně nejsem spokojený nejen já, ale jistě ani trenér Plíšek. Pro diváky to bylo atraktivní utkání, hrálo se nahoru dolů při oboustranné snaze dát góly, ale z pohledu trenérů to byl horor," dodal boleslavský kouč.

Jeho teplický kolega Jiří Plíšek byl podobného mínění, když řekl: „Zápas byl pro diváky určitě hezký, ale pro trenéry hodně emotivní."
Jiří Plíšek byl zklamaný, že jeho tým neudržel dvojí výhodu vedení. „Utkání i výsledek se mi hodnotí rozporuplně. Splnili jsme záměr hrát útočný fotbal a nabídli jsme divákům společně se soupeřem atraktivní duel. Vstoupili jsme do utkání způsobem, jak jsme se chystali a dali dva krásné góly. Hráči však přestali hrát, jakoby si mysleli, že se jim už nemůže nic stát. Nechali se zatlačit a umožnili soupeři, aby do poločasu vyrovnal. Když jsme ve druhém poločasu opět šli do vedení, zase jsme ho promarnili. Cením si jen toho, že jsme vstřelili tři góly. Ale jsem zklamaný, že jsme vítězství hloupě ztratili," řekl Jiří Plíšek bezprostředně po utkání.

Fanshop banner