Dvakrát doháněli hloupé ztráty
Klub

Dvakrát doháněli hloupé ztráty

Redakce

V divácky atraktivním duelu Boleslavští vydřeli jeden bod, když se hodně namakali při dohánění gólových ztrát způsobených hloupými chybami v defenzívě. V ligové tabulce zůstali čtvrtí.

První poločas v nejdivočejší podobě dosavadního průběhu podzimní sezóny zažili diváci v mladoboleslavské fotbalové aréně. Po opatrné čtvrthodince spáchal boleslavský Procházka fatální kiks, když slabou zpětnou přihrávkou poslal do brejku teplického Mareše. Ten obešel brankáře Millera, jenž vyběhl marně mimo trestné území, a do prázdné branky snadno skóroval. Stopeři Rolko s Dimitrovským dobíhali bez nároku na záchranu situace.
Ve 24. minutě šly Teplice zdarma do vedení - 0:1
. Ve 29.minutě utekl boleslavské obraně Vondrášek, z pravé strany na levou přes celé vápno přihrál Marešovi a ten s přehledem technickou ranou k levé tyči podruhé překonal Millera - 0:2.
Pět minut se zdálo, že Teplice srazily Boleslav do kolen rozhodujícím k.o. úderem. Ale boleslavští fotbalisté flintu do žita nezahodili. Po Táborského centru Rolkovu hlavičku zázračně Grigar vyrazil na roh a vzápětí z dalšího útoku Kuličův centr hlavičkoval Mendy ze dvou metrů mimo branku.
Ve 34. minutě pronikl do teplického čtverce z levé strany Chramosta, v klidu se podíval a přesně přihrál před branku Kuličovi, který nekompromisně prostřelil Grigara - 1:2.
Následovala série nedotažených boleslavských akcí.
Teprve ve 43. minutě se urodil vyrovnávací gól. Z levé strany po zemi poslal míč před branku Táborský, teplická obrana nechal Chramostu jen chvilku bez dozoru, aby stačil ranou bez přípravy překonat Grigara - 2:2.

A tak aktéři odešli do kabin s vědomím, že po přestávce začnou boj o tři body znova.

Ve druhém poločasu se Boleslavští sice tlačili k soupeřově brance, ale Tepličtí zdárně odolávali a neustále hrozili protiútoky. Už v 52. minutě po Mahmutovičově přihrávce byl sám před Millerem hbitý Vondrášek, ale vysoko přestřelil.
Z boleslavské snahy se neujala Kuličova tečovaná rána ani Táborského trestňák, který od pravé tyče Grigar vyrazil. Kalinův centr i Táborské roh také s vypětím všech sil vyboxoval teplický gólman. Na Mendyho gólovou přihrávku nedosáhl Chramosta. Sedláčkův trestný kop těsně minul levou tyč za hráčskou zdí.
A tak šly do vedení opět Teplice. V 74. minutě po levém křídle utekl Mahmutovič a po jeho centru se před Millerem ocitl sám s míčem Vondrášek. Ačkoliv pálil z úhlu, trefil levý horní růžek, kam se strážce boleslavské branky natahoval marně - 2:3.
Obraz hry se nezměnil. Boleslav dobývala soupeřovo vápno a Tepličtí číhali na další šanci k brejku. V 89. minutě nadýchaný Sedláčkův oblouček hlavou usměrnil k levé tyči teplické branky Rolko - 3:3.
Sudí nastavil jednu minutu a v té už se skóre nezměnilo. Pokusil se Sedláček, ale jeho rána pravačkou minula teplickou branku.

Boleslavští byli bez dlouhodobých marodů Hrdličky, Kysely, Zahustela a reprezentujícího australského útočníka Buluta. Na lavičku mezi náhradníky usedl uzdravený stoper Johana. S mužstvem se v týdnu připravoval Radek Šírl, čerstvá posila z ruského Petrohradu. V nominaci proti Teplicím se však neobjevil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Dimitrovski, Rolko, Fabián - Mendy, Procházka (46. Kúdela), Opiela, Táborský (71. Sedláček) - Kulič (77. Řezníček), Chramosta.

Sestava FK Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Hošek, Rosa - Matula, Kalivoda (67. Verbíř), Ljevakovič, Mareš (85. Zoubele) - Vondrášek (79. Došek), Mahmutovič.

Góly: 34. Kulič, 43. Chramosta, 89. Rolko - 24. a 29. Mareš, 74. Vondrášek

ŽK: Kalina - Ljevakovič, Mahmutovič, Verbíř

Rozhodčí: Libor Kovařík - Večeřa, Štěrba

Diváků: 4080

Fanshop banner